Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR'larındaki silahların görüntülerinin yayınlamasının siyasi iktidarın kimyasını bozarak kendi içlerinde panikleme yaşattığını söyledi.
Siyasi iktidarın, işine gelmediği her olay karşısında 'ya hain' ya paralel' 'yada casus' ithamlarıyla susturmaya çalıştığını belirten Bıyıklıoğlu, Can Dündar'ın yaptığının bir gazetecilik başarısı olduğunu, ülkeyi yönetenlerin korku ve suçluluk psikolojisi içinde Dündar'a korku vermeye çalıştığını kaydetti.

Parti binasında seçim ve ülke gündemiyle ilgili açıklama yapan Bıyıklıoğlu, TIR'lardaki silah görüntülerinin gelecekte ülkeyi yönetenlerin Birleşmiş Milletler'in başlıca yargı organı Uluslararası Adalet Divanı Lahey'de kendilerini bulacaklarını iyi bildiğinde korkuya kapıldıklarını ifade etti.

Ortaya çıkan görüntülerden sonra Birleşmiş Millerin konunun takipçisi olacağının altını çizen Bıyıklıoğlu, "TIR'lardaki görüntüler 13 yıllık AK Parti iktidarının sonunu getirmiştir. 7 Haziran seçimleri sonrası 77 milyon Türkiye'de görecektir ki AK Parti parçalanacaktır. Ülkeyi yönetenler Lahey'de yargılanmaktan korktuğu için Can Dündar nezdinde başka gazetecilere gözdağı vermek istiyor. Ülkeyi yönetenler 17-25 Aralık'tan sonra MIT TIR'ları görüntüleriyle ikinci defa fena sıkıştı. İlkini Meclis çoğunluğu gücüne bağlı çıkardıkları antidemokratik yasalarla ve yargıyı kontrol altına alarak dosyaların üstünü örttüler. Fakat TIR'lardaki silahları bütün dünya gördü. Örtme ve örtbas etme şansları yok. Ülkeyi yönetenler ne yaparsa yapsın Lahey'den kurtulamayacak. Hırçınlıkları ve öfkeleri bundan. Can Dündar işini yapmıştır, yaptığı gazetecilik başarısıyla da tarihe geçmiştir. " diye konuştu.

TBMM'de anayasaya bağlı kalacağına dair yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarında partisi için oy istemesinin bir anlamda anayasanın rafa kaldırılması olduğunu da vurgulayan Bıyıklıoğlu, 50 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu, bir cumhurbaşkanının ilk defa seçim meydanlarında tarafsızlık ilkesini ihlal ederek oy istediğine şahit olduğunu kaydetti.