Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, ülke şartlarının askeri darbe dönemlerinden daha kötü olduğunu söyledi. 50 yılı aşkındır aktif siyasetin içinde olduğunu 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbe dönemlerini yakından gördüğünü belirten Bıyıklıoğlu, 1960 askeri darbesinde vatani görevini yaptığını, ülkenin cumhuriyeti tarihinin en kötü günlerini yaşadığını ifade etti.

12 Eylül 1980 askeri darbesinde de ilçe başkanlığı yaptığını hatırlatan Bıyıklıoğlu, "Siyasi iktidar, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ortaya saçılanları örtbas ve yok etmek için yürütme eliyle kolluk gücü, yargıyı ve basını istediği gibi şekillendirmeye bağlı kuvvetler ayrılığı ilkesi yok edildi. Ülkemiz bir yılı aşkındır totaliter bir rejime dönüştü. Ülkemizde demokrasi rafa kalkmış durumda. Tek adam hakimiyeti var. 12 Eylül'de asker darbe yaptığında ben sizi beğenmiyorum diye bir banka batırma girişimi ve özgür basını susturmaya yönelik gazete ve televizyon merkezi basmadı. Siyasi iktidar, kendi suçlarını örtbas etmek için 90 yıllık cumhuriyetin kazanımlarını yerle bir etti. Sistem tıkanmış durumda. Ülkemiz, şu anda üç askeri darbe döneminde daha kötü bir durumda. Cumhuriyet tarihinde böylesi bir dönem yok." diye konuştu.

'TÜRK OKULLARI ÜLKEMİZİN ONUR VE GURURU'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ülkelerinde Türk okullarını kapatın biz yenisini açalım sözünü duyunca hayretler içinde kaldığını belirten Bıyıklıoğlu, bu söze ilk tepkiyi vermesi gerekenin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın olması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının, bu okulların kapatın biz yenisini açalım sözünün Türkiye'yi dünyada gülünç duruma düşürdüğünü belirten Bıyıklıoğlu, dünyanın 165 ülkesinde açılan Türk okullarının Anadolu insanının gururu olduğunu, okulların kapanmasına yönelik her türlü girişiminde karşılığının olmayacağının altını çizdi.

Siyasi iktidarın, 17-25 Aralık'ta ortaya saçılanların kamuoyundan gizleme ve hükümet gücünü kullanarak örtbas etmek için 'paralel yapı' ,'paralel devlet' yalanını uydurduğuna dikkat çeken Bıyıklıoğlu, dün, Türkçe Olimpiyatları'nda 'bitsin bu hasret' diyerek çağrıda bulunan ve Türk okullarını överek yere göğe sığdıramayanların bugün in, ur, haşhaşi, örgüt, ajan, virüs ve parelelci diye konuşmaları utanç verici bulduğunu kaydetti. Bıyıklıoğlu, "Türk okullarını kapatın, biz yenisini açarız sözünü Afrika ülkelerinde söylüyor. Aynı sözü Avrupa ülkelerinde söyleyemiyor. Türk okulları ülkemizin gururu. Çünkü bu okullar o ülkelerde benim ay yıldızlı Türk bayrağımı dalgalandırıyor." dedi.

'12 EYLÜL'DE ASKER BANKALARA DOKUNMADI'

Bank Asya'ya bir hafta önce yapılan operasyonun tamamen siyasi olduğunu belirten Bıyıklıoğlu, Türkiye'nin en güçlü sermayesine sahip bir bankayı batırma girişiminde sessiz kalan başta Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve BDDK üyelerinin hepsinin yargılanarak en ağır cezaya çarptırılacağının hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi.

Bank Asya'ya yapılan zulmü nefretle kınadıklarını belirten Bıyıklıoğlu, Bank Asya'ya destek vermek için Manavgat Şubesi'nden hesap açtırdığını, haksızlığa karşı dik duruş sergilemeye devam edeceklerini vurguladı. Bıyıklıoğlu, "Bu iktidar, 12 Eylül'de askeri yapmadığı yaparak keyfiliğe bağlı Türkiye'nin en güçlü mali bütçesine sahip bankasına çöreklenme yaptı. Bank Asya'ya yapılan yasa dışı ve hukuksuz el koyma girişimin altında kimin imzası bulunuyorsa eninde sonunda yargı karşısına çıkacak ve yüklü tazminatlar ödeyecektir." ifadesini kullandı.

Bıyıklıoğlu, sözlerini 7 Haziran seçimlerinin, ülkenin geleceği ve gelecek nesilleri adına son demokratik seçimi olacağını, bu tarihin AK Parti ilktidarının 12 yıllık zulmünden kurtulmak için bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.