DSP Adana milletvekili adayı Ercan Akarpınar, Türkiye’deki demokrasinin önündeki en büyük engelin seçimlerdeki yüzde 10 barajı olduğunu söyledi.

Akarpınar, diğer adaylar Hakan Buldu ve Birsen Bölükbaşı ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürüyor. Basın kuruluşlarını ve esnafı ziyaret eden Akarpınar, projelerini anlatıyor. Ülkenin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel olarak yüzde 10 barajını gördüklerini ifade eden Akarpınar, "Siyasette şiddet ve hakarete başvurmamak kaydıyla herkes istediğini söyleyebilmeli, tüm kesimlerin görüşleri aldığı destek oranında da Meclis'te temsil edilmeli. Ancak yüzde 10 barajı temsiliyetin önündeki en büyük engel. Baraj Türkiye’de çözüm diyenlerin samimiyetsizliğini gösteriyor." dedi.

Halkın sürekli ‘koalisyon gelirse ülke batar’ söylemleriyle korkutulduğunu ve bir algı oluşturulduğunu ifade eden Akarpınar, "Türkiye’de bir meşruluk oluşturulmuş. Baraj düşerse koalisyon olur. Koalisyonda çok kötü denilerek insanlar korkutuyor. Birçok gelişmiş ülkede koalisyon var. Bu korkuyu aşamıyoruz. Vatandaşa koalisyon olursa söylendiği gibi ülkenin batmayacağını, hatta partilerin birbirini denetlemesi ve ortak karar alacak olması nedeniyle yararlı olabileceğini anlatmalıyız. Bu algıyı yenmeliyiz." diye konutu.