Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, Antalya'nın doğa sporları turizminden yeterince istifade edemediğini söyledi.

Ahmet Çakmak, Antalya'nın Manavgat, İbradı, Akseki, Korkuteli, Elmalı, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinin dağ bisikleti turizmine elverişli olduğunu kaydetti. Oymapınar'da bisiklet turuna çıkan Danimarka ve Norveçli bisiklet tutkunlarıyla bir araya gelen Çakmak, İskandinav pedal tutkunlarıyla İngilizce doğa turizmi hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Her yıl 600 bin Alman, Hollanda, Belçika, Avusturya, ve İskandinav ülkesi bisiklet tutkunlarının, 3 aylığına bisiklet otelleriyle meşhur İspanya'nın Mayorka Adası'na gittiğini belirten Çakmak, bunun 50 binin kış döneminde Antalya'ya getirilmesi halinde otellerin açık kalma sürelerinin uzayabileceğini vurguladı.

Dünyada doğa sporları ve bisiklet sporunda lider ülkenin İspanya, Fransa, Portekiz, İtalya, Kıbrıs ve Malta olduğunu belirten Çakmak, Antalya'nın dağ bisikleti, Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü), doğa yürüyüşü (trekking), kanyon tırmanışı, oryantiring (koşarak yön bulma), futbol, tenis ve bisiklet turizmi potansiyelin çok yüksek olmasına karşın bugüne kadar yeterince değerlendiremediğinin altını çizdi. Çakmak, "Turizmi 12 aya çıkaracağız demekle çıkmaz. İlk önce altyapısı hazırlanması gerekir. İspanya bisiklet turizminde altyapısını 20 yıl önce hazırladı ve kış döneminde 3 ay 500 bin Avrupalı pedal çevirme tutkununu Mayarko'da ağırlıyor. İspanya bisiklet turizminden yılda 580 milyon dolar gelir elde ediyor. Bölgemiz bisiklet sporu için Mayarko'dan daha elverişli. Norveçli ve Danimarkalı bisikletçiler bölgenin bisiklet sporunda Mayarko'dan iyi olduğunu kendileri söylüyor. Maalesef siyasi iktidar 13 yıl süresince Antalya'da alternatif turizm konusunda sadece laf üretti. Hiç icraata geçmedi. Lafla peynir gemisi yürümüyor." diye konuştu.