DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, siyasi iktidarın, yanlış dış politikası yüzünden Türkiye'nin dünyada kuvvetler dengesinde sözü dinlenmeyen bir ülke haline geldiğini söyledi.

Dönemin Dışişleri Bakanının, bugünün Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun, dış politikada stratejik derinlik diyerek komşularıyla 'sıfır' sorunun tüm komşularla soruna dönüştüğünü belirten Çakmak, halihazırda Türkiye'nin yakın komşularıyla sorunu nedeniyle 4 yakın ülkede büyükelçisinin bulunmadığını söyledi.

Siyasi iktidarın, Meclis çoğunluğuna bağlı Meclis'te çıkardığı antidemokratik yasalarla ülkeyi Kuzey Koreleştirdiğini ileri süren Çakmak; iktidarın, Amerikan senatörler ve Avrupalı parlamenterlerin, basın özgürlüğü kısıtlamaları ve baskılarıyla ilgili ikaz ve uyarılarına kulak tıkamaması gerektiğini ifade etti.

Torba yasalarla ülkenin dünyadan tecrit edilerek Orta Doğu ülkelerindeki gibi Baas tipi rejimlere dönüştürülmek istendiğinin altını çizen Çakmak, "Siyasi iktidar, maalesef ülkemizi bir çıkmaza soktu. Dünyada yalnızlaştık. Dün kısa bir süre önce Avrupa Birliği'ne girme hayalleri olan bir ülkeyken bugün kişi hak ve temel hürriyetlerinin kısıtlandığı konuma geldik. 7 Haziran, aynı zamanda keyfi ülke yönetimine bir dur deme seçimi olacak. Cumhuriyet tarihi süresince böylesi keyfi yönetim sergileyen hükümet gelmedi." diye konuştu.