DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, siyasi iktidarın, din ve Diyanet üzerinden bir an önce siyaset yapmayı bırakması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet tarihi süresince Diyanet İşleri Başkanlığı'nın(DİB) hiç bir dönemde böylesi siyasetle içli dışlı olmadığını vurgulayan Çakmak, "DSP olarak yüce dinimiz ve kitabımız Kur'an'ı Kerim ile Diyanet üzerinde siyaset yapılmasına karşıyız." dedi.

Manavgat'ın Oymapınar Mahallesi'nde seçim çalışması yapan Çakmak, siyasi iktidarın, makam arabası, DİB ve başkanı üzerinden siyaset malzemesi yapmasının dine zarar verdiğini savundu. Diyanet İşleri Başkanlığı'na zırhlı araç alınmasının DİB'in resmen siyaset malzemesi yapıldığının açık bir göstergesi olduğunun altını çizen Çakmak, yüce değerler üzerinden siyaset toplumda kutuplaştırmayı arttırdığını, DİB'in bu konuda net tavır alarak geçmişte olduğu gibi toplum nezdinde ki itibarını gölge düşürmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz dünden bugüne merhum liderimiz Bülent Ecevit'ten miras aldığımız inanca saygı ilkesi gereğince her zaman yüce dinimiz İslam ve yüce kitabımız Kur'an'ı Kerim üzerinden siyaset yapılması ve oy devşirilmesine yönelik her siyaset çalışmasını yanlış bulduk. Son 2 yıl içinde DİB siyasi iktidar tarafından bilinçli bir şekilde seçim malzemesi yapıldı. En son zırhlı tahsisiyle yine siyasetin ortasında yer aldı. DİB'e tahsis edilen araçla, o makamı temsil eden kişi cami cemaatinden mi korunacak milletimiz merak ediyor. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa bile Ankara'dan İstanbul'a mütevazi arabayla gitmeyi tercih ederken, DİB'e zırhlı araç tahsisini milletimiz anlamakta zorlanıyor. Siyasi iktidar, yüce değerler üzerinden siyaset yapmayı bir an vazgeçmeli. Yüce değerleri temsil eden kişilerinden bir partiye angaje olmadan dik duruş sergileyebilmeli."