DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, siyasi iktidarın, hukuku siyasallaştırma neticesinde halkın hukuka güveninin kalmadığını söyledi.

Ahmet Çakmak, 7 Haziran seçim çalışması kapsamında Manavgat Side'de seçim çalışması yaptı. 17 aydır ülkede kuvvetler ayrılığı ilkesinin yerle bir edildiğini belirten Çakmak, artık ülkede yargının 'özür dilerim', 'af edersiniz geç kaldık efendim', 'hemen hakimler hakkında gerekeni yapıyoruz efendim' ve 'tek adam ne derse onun dediği olur' noktasına gelmesinin üzüntü vereci olduğunu kaydetti.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nin Samanyolu Yayın Grubu ve 62 polis hakkında verdiği tahliye kararını nöbetçi savcının imzalamamasının Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Çakmak, HSYK'nin hakimleri açığa almasının da hukukun ne kadar siyasallaştığının açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Siyasi iktidarın, kendisine muhalefet eden herkesi cezalandırmak için proje mahkemeler olan sulh ceza hakimliklerini ihsas ettiğini vurgulayan Çakmak, "Bugün geldiğimiz noktada hukuk AKP hükümetinin emrine girmiştir. Hukuk bir kişinin ağzından çıkacak söz ve emirlere göre şekilleniyor. Ülkemizde hukuk hiç bu kadar siyallaşmamıştı. Ülkemizde yargı güvenliği ve hukuka saygı kalmamıştır. HSYK resmen Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti haline gelmiştir. Sulh ceza hakimlikleri kapalı devre çalışarak iktidarın sopası gibi işliyor. Kapalı devre çalışan bir hakimlikten hukuk çıkmaz. Halkımızın yargıya güveni kalmamıştır. " diye konuştu.