DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, Soma'da bir yıl önce yaşanan ihmale bağlı yaşanan katliamı unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

Çakmak, Soma'daki kömür madeni faciasının birinci yıl dönümünde Manavgat'ta açıklama yaptı. Soma'da 301 madencinin hayatını kaybetmesinin yegane sorumlusunun devleti yöneten siyasi irade olduğunu belirten Çakmak, halen maden faciasında gerçek sorumluların yargı karşısına çıkarılmamasının ise utanç verici olduğunu kaydetti. 301 madencinin hayatını kaybetmesinden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın istifa etmesi gerekirken etmediğini belirten Çakmak, Bakan Yıldız ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik istifa etmediği sürece Soma faciasının gerçek sorumlularının bağımsız yargı karşısına çıkarılamayacağını ifade etti.

Şile'de 52 gün sonra bile kömür madeni ocağından işçiler sağ salim kurtarılırken Soma'da 301 cansız bedenin Kırkağaç'ta soğuk hava tesislerine kaldırıldığını belirten Çakmak, "Soma'da siyasi irade sınıfta kalmıştır. Daha fazla kömür çıkarma adına ayıplı bir maden ocağı taşeron zihniyetin elinde 301 madencimize mezar olmuştur. Soma'yı unutmayacağız. Gerçek sorumlu siyasi iradedir. 'Bu işin fırtatında var' sözleriyle sorumluktan kaçamazlar." diye konuştu.