Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, su zenginin Manavgat'ın Türkiye'nin en pahalı su içen ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Manavgat'ta ortalama 12 lira içme suyu borcu olan bir ailenin Antalya Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) vergilerle ve KDV'yle toplam 19 lira 85 kuruş ödeme yaptığını kaydetti.

30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelerde içme suyunun ASAT'a geçmesiyle içme suyuna bir yıl içinde yüzde 73 oranında zam yapıldığını belirten Çakmak, "Manavgat'ta aylık ortama 12 lira içme suyu tüketen bir aile ASAT'a 19 lira 85 kuruş ödeme yapıyor. Bunun 2 lira 86 kuruşu Çevre Tüketim Vergisi(ÇTV), 3, lira 63 kuruşu atık suya ve 1 lira 26 kuruşu da Katma Değer Vergisi(KDV) olarak kesiliyor. Dünyanın hiç bir ülkesinde içme suyundan yüzde yüzde 62 oranında vergi almaz. İçme suyunda atıksu bedelini anlıyoruz da ÇTV ne alakası var onu anlamış değiliz. Su zengini Manavgat dünyanın en pahalı içme suyunu kullanıyor." diye konuştu.

Manavgat'taki içme suyu sorunu Meclis gündemine taşıyacaklarını belirten Çakmak, yüzde 73'lük su zammının çözümü için Antalya milletvekillerine yazı yazacaklarını söyledi. Çakmak, içme suyunda KDV ve ÇTV'nin kaldırılması gerektiğini ifade etti.