Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, ülkenin hukuk noktasında sözün bittiği yerde olduğunu söyledi.

Manavgat'ta 7 Haziran seçimleriyle ilgili çalışma yapan Çakmak, yaptığı açıklamada, hukukun gen yapısıyla oynayan iktidarın ülkede yargıya güveni 17 ay içinde sıfırladığını ifade etti. Cumhuriyet tarihi süresince askeri darbelerde dahil hukukun bu kadar ayaklar altına alındığı, yargıçların bu kadar onurlarıyla oynandığı dönemin olmadığını belirten Çakmak, ülkede yürütme eliyle her türlü hukuksuzluğun hukuk haline getirilmeye çalışıldığını kaydetti. Siyasi iktidarın, keyfi ve hukuksuz uygulamalarıyla ülkenin yurtdışındaki itibarını sıfırladığını vurgulayan Çakmak, hiç bir somut suç olmadan bir başsavcı, verdiği mahkeme kararı nedeniyle bir hakimin cezaevine atıldığına ilk defa şahit olduğunu ifade etti.

Ülkede hukukun ayaklar altında olduğunu ve hukukun emirle, talimatla ve 'Kaç İsmail kaç'larla işletildiğini dile getiren Çakmak, "İktidar yürütme eliyle ülkemizde kuvvetler ayrılığı ilkesini yok ederek yargıyı kendi emri altına almıştır. İktidar, hayata geçirdiği proje mahkemeler olan sulh ceza hakimlikleriyle kendisine muhalif olan herkesi susturmak istiyor. Kapalı devre çalışan sulh ceza hakimlikleri yargı sitemini tıkamıştır." diye konuştu.