DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, siyasi iktidarın, yürütme eliyle yargıyı etkisiz hale getirerek kendisine bağladığını söyledi.

Çakmak, Antalya'nın Manavgat ilçesi ile İbradı'nın Ormana Mahallesi'nde seçim çalışması yaptı. Hakimlerin verdiği mahkeme kararı nedeniyle bugün ülkede hakimlerin cezaevine atıldığı dönemi yaşadığını belirten Çakmak, HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti ve AK Parti'nin bir il başkanlığından emir alan konuma geldiğini, bunun da yargının çökmesi ve iflas etmesi demek olduğunu söyledi.

13 yıl içinde AK Parti iktidarı döneminde zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğunu beliren Çakmak, "Ülkemizde hukuk dibe vurmuş durumda. İktidarın, toplumun bir kesimini cezalandırmak için ihsas ettiği sulh ceza hakimlikleri kapalı devre çalışmasıyla yargıyı tıkamış durumda. Ülkemizde hukuk haklıya göre değil, güçlüye göre işliyor. Yargıçlar da güce boyun eğmiş durumda. Anayasa'mızdaki kuvvetler ayrılığı erki bugün yerle bir olmuş durumda. Yasama, yürütme ve yargı bir kişinin elinde. Artık ülkemizde insanlar önce gazete manşetlerinde yargılanır hale geldi. Sözün özü ülkemizde herkesin bir avukata ihtiyaç duyduğu döneme geldik." diye konuştu.