DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, seçime 5 gün kala İpek Medya Grubu'na kayyum atanmasıyla birlikte ülkede hiç kimsenin mal, can ve ifade hürriyetinin olmadığının açık bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Aynı zamanda 1 Kasım seçimlerinde DSP'den Antalya 2. sıra milletvekili adayı olan Çakmak, kayyum atanmasını tamamen siyasi olduğunu kaydetti.

Seçimlere 5 gün kala böylesi bir hukuksuz bir olayın ancak totaliter Ortadoğu Baas tipi rejimler ile Kuzey Kore'de görülebileceğini belirten Çakmak, "Bu olay siyasi bir olaydır. Seçim öncesi muhalefetin sesini kısmaktır. Utanç verici bir durum. Hukukun ne kadar ayaklar altında gezdiğinin açık bir şekilde göstergesidir. İpek Medya Grubu'na yapılan bu hukuksuz girişim ülkemizde hiç kimsenin mal, can ve ifade hürriyetinin güvence altında olmadığını göstermiştir. Buna imza atanların 1 Kasım seçimleri sonrası hesap vereceklerini unutmamalı." dedi.

İktidarın kendisini eleştiren her sesi bu tür hukuksuz uygulamalarla kesmeye çalıştığını belirten Çakmak, İpek Medya Grubu'na yapılan bu baskı ve sindirme olayı hukuki değil, siyasi olduğunun altını çizdi. Çakmak, "Olayın siyasi olduğu atanan kayyumların AK Partili ve havuz medyası elamanları olması aktörlerin gerçek niyetlerini ortaya koyuyor. Ülkemiz böylesi bir tabloyu hak etmiyor. Ülkemizde dikta bir rejim hakim. Bugün İpek Medya Grubu'na yapılanların yarın Doğan Medya Grubu'na, Cumhuriyet ve Sözce gazetelerine yapılmayacağı kim garanti edebilir. Basın hürriyeti ve hür teşebbüse yapılan bu darbeyi kınıyorum. İleri demokrasiye sahip ülkelerde bu tür çağ dışı uygulamalar olmaz." ifadesinde bulundu.