Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, yargı kararlarını tanımayan hükümetle karşı karşıya olduğunu söyledi. Okul müdürleri atamalarında yargı kararlarına tanımayan iktidarın, şimdide Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerle ilgili kararlarını tanımamak için elinden geleni yaptığını belirten Çakmak, "Bir ülkede yargı kararları tanınmıyor ise herkesin oturup düşünmesi lazım. Maalesef hukuk hiç bir zaman AKP iktidarı döneminde olduğu kadar ayaklar altına alınmamıştı. İktidar kendi aleyhine olan hiç bir yargı kararını tanımıyor." dedi.

Halen AK Partinin 7 Haziran seçimleri hiç olmamış gibi davranarak kendini tek başına iktidar olarak gördüğünü belirten Çakmak, seçimler sonrası yapılan her atamanın yok hükmünde olduğunu, son dönemde görülen antidemokratik uygulamaların Orta Doğu ülkelerinde görünen Baas Tipi rejimlerden farklı olmadığının görüldüğünü kaydetti.

7 Haziran seçimleri geçeli 2 ay olmasına karşı halen bir hükümetin kurulamamasının üzüntü verici olduğunu belirten Çakmak, "Maalesef ülkemiz çok garip bir dönem yaşıyor. Mahkeme kararlarını tanımayan bir hükümetle karşı karşıyayız. İktidar, yargı kararları kendi menfaatlarına uygunsa doğru değilse yargıçla hemen vatan haini ilan ediliyor. Anayasa Mahkemesi(AYM) dershanelerin yeniden açılmasıyla ilgili verdiği gerekçeli karara rağmen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve müsteşarı kararı tanımamak için uğraşıyor. Gündem değiştirmek okulların kapalı olduğu bir dönemde 300 polisle okul, dershane ve kreş bastırılıyor. Bazı illerin valileri ve kaymakamları, kolluk kuvvet müdürleri siyasi iktidarın il başkanı, ilçe başkanı gibi açıklama yapıyor. İktidarın baskı ve sindirme politikaları kendini komik hale düşürüyor. Ülkemiz 2 aydır dünyada adı konulmamış bir yönetimle yönetiliyor. 12 bakanın milletvekilliği 7 Haziran'da sona ermesine karşı bugün ülkenin kaderini belirleyecek işlere imza atıyorlar. İktidarın, kararları yok hükmündedir. Partili gibi davranan bürokratlarda yaptıkları bütün hukuksuz uygulamaların hesabını ülke normalleşince verecektir." diye konuştu.