DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, 7 Haziran'ın ülkenin milli iradeye saygı duyma, yada ülkenin 'totaliter rejime dönüşme noktasında son şansı olduğunu söyledi. Seçim çalışmalarıyla ilgili parti binasında basın açıklaması yapan Çakmak, Avrupa Birliği(AB) girme noktasında cesur adımlar atan Türkiye'nin son 16 ay içinde siyasi iktidarın Meclis gücüne bağlı çıkardığı antidemokratik torba yasalarla ülkeyi adeta Kuzey Kore ve Orta Doğu'daki Baas Tipi rejimlere dönüştürdüğünü savundu.
Türkiye'nin iç, dış politika, ekonomik ve vizyon açısından kötü yönetildiğini ileri süren Çakmak, bugün itibariyle doların 2,72 seviyesine ulaşmasının yegane sorumlusunu siyasi iktidar olduğunu kaydetti.
Doların yükselmesi ve enflasyonun yeniden hortlaması nedeniyle Türk lirasının yüzde 38 oranında değer kaybettiğini vurgulayan Çakmak, siyasi iktidarın, algı operasyonlarıyla ülkeyi tozpembe göstermeye çalıştığını gerçekte ise dar gelirlinin mutfağında yangın olduğunun altını çizdi.
İktidarın neresinden tutulursa tutulsun şapır şapır döküldüğünü dile getiren Çakmak, "Bu seçim çocuklarımızın geleceği için tarihi öneme sahip. Ülkemizde maalesef hukuk siyasi iktidar eliyle resmen torbaya girmiştir. Aslında hukuk HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti haline dönüştürüldüğünde siyasallaşmıştı. Ülkemiz hayata geçirilen antidemokratik yasalarla sür'atle Kuzey Koreleşiyor. 7 Haziran aynı zamanda hukuksuzluğada bir dur seçimi olacaktır. Onun için 7 Haziran sıradan bir seçim değil. DSP olarak her zaman doğruların yanında olduk. Her zamanda doğru olanı söylemeye devam edeceğiz. Siyasi iktidar, enerjisini bitirdi, uzun süre gitme şansı yok. Bu iktidar ömrünü tamamlamıştır. Gitmesi gerekir." diye konuştu..