Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclisi üyesi Aydanur Gül, siyasi iktidarın, 7 Haziran'da 13 yıllık iktidar koltuğunu kaybetme korkusuyla bilinçli bir şekilde ayrıştırma ve ötekileştirme siyaseti uyguladığını söyledi.

Aydanur Gül, DSP Antalya 1 ve 2. sıra milletvekili adayları Metin Oktay ve Ahmet Çakmak'la birlikte Manavgat ve Serik ilçelerinde semt pazarlarını dolaşarak esnafın sorunlarını dinledi. Siyasi iktidarın, sonunun geldiğini gördükçe siyaset yapma dilini hırçınlaştırdığını belirten Gül, iktidarın, Meclis'teki çoğunluk gücüne bağlı çıkardığı antidemokratik yasalarla bağımsız yargıya güveni yok ederek yerle bir ettiğini savundu. İktidarın, oy devşirme uğruna kutsal değerler üzerinden siyaset yapmaktan çekinmemesinin üzüntü verici olduğu belirten Gül, "İnsanımız hiç bir dönemde böylesi ayrıştırılmadı, kutuplaştırılmadı ve ötekileştirilmedi. Siyasi iktidar, insanları ya bendensin ya da seni yok ederim anlayışında ülkeyi yönetiyor. Özgür basını karşı cumhuriyet tarihi süresince görülmemiş bir baskı var. Bir ülkede özgür basın olmadan demokrasi olmaz. Siyasi iktidar, özgür basını susturarak aslında halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek istiyor. Halkın susturmak istiyor. 7 Haziran'da halkımız iktidarın her türlü keyfi, hukuksuz ve hukuk tanımaz uygulamalarına sandıkta son verecektir." diye konuştu.

AK Parti iktidarında halkın daha da fakirleştiğini ileri süren Gül, son 4 yıldır ekonomik büyümenin durması, enflasyonun artış göstermesi ve işsizliğin yüzde 11,2 seviyesine gelmesinin 'mutfakta yangın' oluşturduğunun altını çizdi. Asgari ücretin 950 lira olduğu bir dönemde aslında siyasi iktidarın konuşma hakkının olmaması gerektiğini vurgulayan Gül, DSP iktidarında asgari ücretin 2 bin lira olacağını kaydetti.