Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Metin Oktay, merhum liderleri Bülent Ecevit'in ilkeli ve dürüst siyaset ilkesinden hiç bir zaman taviz vermeyeceklerini söyledi. 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde siyaset kurumunun dibe vurduğunu belirten Oktay, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin, bu iktidardan kurtulma adına son şansı olduğunu kaydetti.

DSP Antalya İl Başkanı Oktay, yaptığı açıklamada, siyasetteki kirlenme ve dibe vurmuşluğa karşı halkın, halkçı Ecevit'in dürüst, şeffaf, hesap verebilirlik, hakça paylaşım, ilkeli siyaset, farklı görüşlere saygı duyma ve inançlara saygılı laiklik ilkesindeki siyaset yapmaya özlem duyduğunu ifade etti.

Oktay, "Demokratik Sol Parti, Atatürk ilke ve devrimlerinden şaşmadan, refah içinde, demokratik, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, uygar uluslararası arenada saygın ve gelecekteki büyük Türkiye'yi oluşturmak amacıyla doğrultu tutarlılığı içinde ve 30 yıldır sürdürdüğü mücadelesinde yeni bir noktaya gelmiştir. Bu amaçla 5 Nisan tarihinde yapılan parti meclis toplantısında, 7 Haziran seçimlerinde yarışacak milletvekili adaylarını merkez yoklaması yöntemiyle belirlemiştir. Halkımıza güvencimiz tamdır." diye konuştu.

Oktay, 25 dönem DSP Antalya milletvekili adaylarının isimlerinin şöyle olduğunu açıkladı: 1-Metin Oktay, 2- Ahmet Çakmak, 3-Gültekin Zorlu 4- Demet Daşik, 5-Bülent Ecevit Aydın, 6-Zeynep Çakal, 7-Kadir Yamaç, 8- Sabiha Yılmaz, 9- Tarık Doğan, 10-Bünyamin Kaya, 11-Metin Özyurt 12-Ekrem Berkoğlu,13-Ekrem Oğuz, 14- Erdoğan Er.