CHP Tokat İl Başkanı Dursun Aytaç, Türkiye'nin dünyada yalnızlaştığını ve içeride de güvenilirliğini kaybettiğini söyledi.

Yaptığı yazalı basın açıklaması ile ülkenin iyice yalnızlaştığını ve güvenirliğini yitirdiğini dile getiren Dursun Aytaç, 7 Haziran seçimlerine de dikkat çekti. Aytaç, "7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimin rutin özelliğinden uzak, toplumun geleceğini, rejimimizi yakından ilgilendiren bir nitelikte olduğu çoğunluğumuzun ortak paydası özelliğindedir. Yönetim kademesinde bulunan sorumluların 'demokrasiyi bir araç' ve demokrasinin olmazsa olmazı olan kuvvetler ayrılığı ilkesini de kendileri için 'ayak bağı' olarak görmeleri yapmış olduğumuz tanımlamaya neden olan dayanaklardan sadece birkaçıdır." diye belirtti.

'YOLSUZLUK VE SUİSTİMALLERİNİ GİZLEME GAYRETİ İÇİNE GİRDİLER'

"Bugüne gelinceye kadar uygulamaya konmuş olan tüm politikalardaki zafiyetler, tutarsızlıklar, terör örgütleri ile olan gizli açık ilişkiler jeopolitik açıdan orta doğuda önemli bir konumda bulunan ülkemizin, geçmişteki güçlü konumunu kaybetmesine ve dünya ülkeleri tarafından yalnızlaştırılmasına yol açmıştır." diyen CHP Tokat İl Başkanı Dursun Aytaç, açıklamasına şöyle devam etti: "Nihayetinde ise sağduyulu halkımız, sandıktan çıktığı iddiasıyla Parlamento'yu işlevsizliğe sürükleyerek yasamayı yürütmenin vesayeti altına sokup yasalar hilafına pervasızca uygulamaları legalleştirenleri yine çıktıkları sandığa gömme kararlılığını desteklerini çekmek suretiyle açıkça göstermiştir. Böyle olunca da tabanlarındaki heyelanın vermiş olduğu kaygı verici kaymayı önlemek amacıyla bilindik yalan ve karalama kampanyasını devreye sokarak yolsuzluk ve suiistimallerini gizleme gayreti içine girmişlerdir. Ancak bu girişimleri de şüphesiz sonuçsuz kalacaktır. Daha önce Kabataş olayı ve camide rastladıkları kutu gibi kanıtlayamadıkları bu tür yalanlar halk nezdinde güvenilirliklerinin kaybolmasına yol aşmıştır."