Samsun’daki seçim çalışmalarını sürdüren MHP Samsun milletvekili adayı Hüseyin Edis, şoför esnafını ziyaretinde, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanın bir parti lideri gibi davranmasını eleştirdi.

MHP Samsun milletvekili adayı Hüseyin Edis seçim gezilerine devam ediyor. Samsun’daki şoför esnaflarını ziyaret eden ve dertlerini dinleyen Edis, esnaflara müjde verdi. MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan şoför esnaflarına yapılacak projeleri anlatan Edis, "Şoför esnaflarımızın yenilemek için alacağı ticari araçlardan vergi alınmayacak. Şoför, minibüsçü, servisçi ve nakliyeci esnafın taşımacılık yapabilmesi için zorunlu olan yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretlendirmeler, yapılacak düzenlemeler ile yük olmaktan çıkarılacaktır." dedi.

Anayasa'ya göre, namusu ve şerefi üzerine ettiği yemine göre tarafsız kalması gereken Cumhurbaşkanı'nın bir parti lideri gibi davranmasını eleştiren Edis, şunları söyledi: "Başbakanlık makamının itibarı yerle bir edilmiştir. Bugün kendisi için değil, başkanlık için oy isteyen bir başbakanla karşı karşıyayız. İktidara muhalif olan herkes ötekileştirilmiş, 'olağan şüpheli' haline gelmiştir. Ülke her geçen gün baskı rejimine doğru sürüklenmektedir. Halkımız bu iktidara 13 yıl içinde çok uzun bir kredi verdi. Onlar ne yaptılar? 17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve kara para soruşturması ile ortaya dökülen, hükümet üyeleri ile aile fertlerinin içinde yer aldığı siyasi tarihimizin en büyük rüşvet ve yolsuzluk iddiaları başta olmak üzere birçok yolsuzluk iddialarına konu olduklarını hepimiz gördük. Yapılan yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecek, devlet malına el uzatanlardan, kul hakkı yiyenlerden, rüşvetçilerden, soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacak, yolsuzluk yoluyla elde edildiği hukuki olarak tespit edilen her türlü varlığına el konulması ve suçluların bu varlıktan mahrum bırakılması amacıyla, yolsuzluktan suçlu görülen kişilerin servetlerinin nerede ve kim adına kayıtlı olursa olsun, zaman aşımı gözetilmeksizin el konulmasına imkan sağlayacak hukuki düzenlemelerin yapılacağını vurgulamak isterim. Bunlar kendi zenginlerini yarattılar. Ancak onurlu bir şekilde ekmek parasını zar zor kazanan, rızkını arayıp yollara düşen insanlarımız perişan oldukları gibi evlerine ekmek götürmekte zorlanıyorlar. Halkımızın büyük bir kesimi geçimlerini temin edebilmek için mücadele ediyor. Halkımız bunlara gereken dersi 7 Haziran'da Milliyetçi Hareket Partisi'ni tek başına iktidar yaparak verecektir."