Elbistan ilçesinde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın katılımıyla, ilköğretim okulu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkez Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin açılışı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen ilköğretim okulunun temel atma programı gerçekleştirildi.
Ünal, İstiklal İlköğretim Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin bu okulda eğitim gördüğünü belirterek, 2011'de İstiklal İlköğretim Okulu'nun yıkılarak yerine modern, çocukların sosyal etkinliklerine ve çalışmalarına uygun okul yapılmasını arzu ettiklerini, anılarının geçtiği okulu açmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Elbistan'ın daha güzel ve yaşanabilir bir yer olması için hayallerde kurduklarını ve bu hayalleri tek tek yerine getirdiklerini vurgulayan Ünal, "İlçeye hükümet konağı yapılıyor. Bittiğinde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin güzel bir örneği olacak. Hemen ön tarafını şehir meydanı olarak planlıyoruz. Polisevini de kent müzesi yapacağız. Şehrin merkezinde bulunan Ulu Camii, Selçuklu Hamamı, Ümmetbaba, Ceyhan ve Çarşı Atik Camisinin de bulunduğu o adanın da tarihi yapısının ortaya çıkması gerekiyor" diye konuştu.

İnsanı değerli kılan o insanın karakteri olduğunu, bir şehri de değerli kılanın o şehrin karakteri olduğunu belirten Ünal, "Elbistan karakteri olan bir şehirdir. O karakteri ortaya çıkartmak gerekiyor. Elbistan tarihte başkentlik yapmış bir şehir. Elbistan'ın tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması için Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ile birlikte bir çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde proje ile ilgili bir sunum yapacaklar" dedi.

Ünal, Elbistan'a son 3 buçuk yıl içerisinde 13 okul yaptıklarını, 13 yılda ise ilçedeki derslik sayısının yüzde 127 artırıldığını vurguladı.

- Tebeşir parasından, akıllı tahtalı sınıflara

Öğrencilik yıllarında kendi aralarında para toplayarak öğretmenlerinin tepeşir aldığını, okulun odun ihtiyacının evlerden giderildiğini ifade eden Ünal, şimdi çocukların akıllı tahtada, önlerinde tablet bilgisayarları ile dünyanın her yerine internet üzerinden ulaşarak eğitim gördüğünü kaydetti.

İnsan kaynağını iyi yetiştiren, insan kaynağına gerekli yatırım yapan milletlerin rekabet avantajı kazandığına dikkat çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Bu nedenle bizim çocuklarımıza gençlerimize daha çok özen göstermemiz, onların yetişmesi için onların yetiştiği ve ait olduğu şehrin bir karakterinin olması, çocuklarımızda bir tarih bilinci olması için çalışıyoruz. 2023'e kadar Elbistanımız kent kimliğine kavuşmuş olacak. Bu işin siyaseti olmaz. Kahramanmaraş söz konusu olduğunda bu işin siyaseti olmaz. Burada artık hizmeti, yatırımı konuşmak ve hayırda yarışmak gerekir."

FOTOĞRAFLAR

- Elbistan'a 84 milyon liralık yatırım

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise 24 derslikli İstiklal İlköğretim Okulu'nun yaklaşık maliyetinin 2 milyon lira olduğunu belirtti.

Elbistan'da son 12 yıllık dönemdeki 33 milyon liralık eğitim yatırımları yapıldığını dile getiren Akkoyun, bu süre zarfında da 344 derslik yapıldığını kaydetti.

Son 4 yıla bakıldığında ise eğitim alanındaki yatırımın maliyetinin 51 milyon 800 bin lira, derslik sayısının da 384 olduğunu belirten Akkoyun, "12 yıllık süre içerisinde 84 milyon  372 bin TL'lik bir eğitim yatırımı yapılmıştır. Planlanan eğitim yatırımlarımız birer birer hizmete açılıyor. Yılbaşında hedef olarak belirlediğimiz derslik başına düşen öğrenci sayısını tutturacağız" dedi.

Konuşmalarından ardından, Ünal ve Akkoyun ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, yapımı tamamlanan yerlerin açılışı gerçekleştirdi.