31 Mart yerel seçimlerinin Kahramanmaraş’ta nabzını tutan Haber 46, belki de en kritik ilçe olan Elbistan’ı ele aldı. AK Partiden ihraç edilen Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün diğer partilerden de aday olmayacağı yönündeki beyanı sonrası da Elbistan’da 12 Kasım’a kadar AK Parti’den 10, CHP’den 1, MHP’den 11, İYİ Partiden ise 4  aday adayanın yarışacağı öğrenildi.

Türkiye ve Kahramanmaraş 31 Mart yerel seçimlerine kilitlendi. Seçimin mutlak zafer ile almaya çalışan ve AK Partinin kalesi olarak görülen Kahramanmaraş’ta 2018 Haziran seçimlerinde AK Parti, yüzde 58,5 oy almıştı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası AK parti ve diğer partiler Elbistan için titiz bir aday seçim çalışmasına başlarken AK Parti ilçe başkanlığına şu ana kadar 10 aday adayının başvurduğu öğrenildi.  
AK Parti Elbistan Belediye başkanlığı için AK Partiye; Hamdi Güllü--Mükremin Kılıç--Mesut Kurt--Eyüp Ceran--Bünyamin Kılıç--Tabip Gülbay --Salim Aslan--Necati Kul--Osman Ağır--Hacı Ali Yıldırım isimleri başvururken CHP’nin adayı ise Onur Gürbaz oldu. 
2014 YILINDA YAŞANDI
2014 yılında dönemin AK Parti Grupbaşkanvekili olan Mahir Ünal ile yaşadığı polemik nedeniyle AK Partiden ihraç edilen Durmuş Küçük, tekrar aday olmayacağı yönündeki kararı ile Elbistan’da seçimin yönü değişti. Türkiye siyasetine  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yön veren Mahir Ünal’ında Elbistan için önemli bir adayının olduğu düşünülüyor. 
MHP VE İYİ PARTİ ELBİSTAN ADAYLARI
Seçimin bir değir favori partisi olan MHP’nin ise Elbistan aday adayı sayısının 11 tane olduğu öğrenildi. MHP’nin güçlü olduğu ilçelerin başında gelen Elbistan’da titiz bir çalışma yürüttüğü ise bildirildi. Öte yandan genel seçimlerde Kahramanmaraş’ta bir vekil çıkaracak kadar oy alan ama yurt dışından gelen oyların dağılımı ile vekilliği CHP’ye kaptıran İYİ Parti ise 1-15 Aralık tarihleri arasında aday adayı belirleme çalışmasına gideceği bildirildi. 
ÖZTÜNÇ-ÜNAL FAKTÖRÜ
Türkiye siyasetini Cumhurbaşkanı ile Dizayn eden isimlerin başında gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın ve her fırsatta Kahramanmaraş’ı savunan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Elbistanlı olması ise ilçenin önemini iki kat artırıyor. AK Parti- CHP ve MHP seçimin favori adayları olurken İYİ Partinin de Elbistan’da güçlü olduğu belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde ise tüm partilerin Kahramanmaraş ve Elbistan için neler yapacağını izleyeceğiz. 
SEÇİM NASIL OLUR
Dönemin Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’la yaşadığı polemik sonucu disiplin kuruluna sevk edilerek AK Parti’den ihraç edilen Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, diğer partilerden gelen teklifleri geri çevirdi. Herkes Küçük’ün bir başka partiden aday olacağını beklerken, Küçük beklentileri ters çevirerek bir daha aday olmayacağını dile getirdi. AK Parti kanadında en çok aday adayının Elbistan’da çıkması bekleniyor. En az 40’a yakın adayın yarışacağı Elbistan’da nihai kararı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal verecek. Halkın ve Ünal’ın gönlüne giren isim aday yapılacak.
MAHİR ÜNAL ELBİSTAN İÇİN BELEDİYE BAŞKANI PROFİLİNİ SÖYLEDİ
22 Ekim 2018 tarihinde Elbistan ve Afşin ilçelerine gelen doğalgaz töreninde konuşan Ünal, Elbistan için güzel hayallerinin olduğunu belirtmişti. Elbistan’ı tekrar ayağa kaldıracak, liyakatli bir adayın seçileceğini belirten Ünal, adayın kim olacağını ise açıklamamıştı. 
EKSİĞİ TAMAMLAYACAĞIZ
Ünal yaptığı açıklamada şunları dile getirmişti: “Allah’ta nasip ediyor beraberce gerçekleştiriyoruz.  Mart yerel seçimlerinde bu eksiğimizi de tamamlayacağız. Hükümet olarak Elbistan’ımıza çok yatırım yaptık. Ama yerel yönetimlerde ciddi bir eksikliğimiz var. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bu eksikliği kapatmak için ciddi caba sarf etti. Ama belediyenin şehir ile ilgili yapması gerekken hizmetler ve şehri taşıyacak olan ilçe belediyesidir. İnşallah Mart ayında yerel seçimlerde hep beraber Elbistan’ımızı ayağa kaldıracak, ehliyeti ile liyakati ile bilgisi ile yönetimi ile şehre duyduğu sevgi ile Elbistan’ımızı ayağa kaldıracak bir belediye başkanımız olacak. Bunu hep birlikte yapacağız, burada Elbistan’ımızı merkez alarak, hepimizin üzerinde mutabık kalacağı liyakatli, ehliyetli ve şehrül emin diyebileceğimiz, şehir emaneti olan şehrimizi emanet edebileceğimiz bir belediye başkanı seçeceğiz”