Mahir Ünal'ın Beyaz Saray'daki Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Trump görüşmesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ayakta bekletildiğini söyleyen CHP'ye yönelik söylediği "CHP artık siyaset yapmıyor, apaçık düşmanlık yapıyor" şeklindeki sözlerine CHP'den tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın arkasında Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Pompeo'nun ayakta beklediği kareyi gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Zabıt tutuldu mu? Bunun cevabını da Beyaz Saray'da ayakta kalan, kendisine bir sandalye bile verilmeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bekliyoruz. Senatörler oturuyor, bizim Dışişleri Bakanı ayakta. Bu, uluslararası görüşme değil mi?" diye konuşmuştu.

Bu sözlere tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Mahir Ünal ise ""ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da ayakta. Fotoğrafı kesip dezenformasyon malzemesi olarak kullanan bir yapının, siyasetle, muhalefetle, eleştiri ile ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. CHP artık siyaset yapmıyor, apaçık düşmanlık yapıyor." diye konuşmuştu.

Ünal'ın bu sözlerine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün Trabzonlulara yönelik söylediği sözlerini hatırlattı. Güngör’ün il merkezinde esnaf ziyaretinde Trabzonlu bir kadına “Sizi biz Müslüman yaptık” demesini hatırlatan Engin Özkoç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ”Mahir Ünal bize “düşman” diyeceğine, önce kendi memleketinin Belediye Başkanına sahip çık. Trabzonlulara “Sizi biz müslüman yaptık” diyerek, açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyor, Trabzonluları aşağılıyor. Geçmiş olsun #Trabzon!” ifadelerine yer verdi.