HSYK seçimlerinin ilk ayağı olan Yargıtay seçimlerinde asıl üye olarak seçilen 3 ismin cemaate yakınlığı gündemin ana konusu oldu. 12 Ekim'de yapılacak seçim öncesinde tartışma bu eksene kaydı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklama tartışmalara neden oldu. Ünal, seçimlerle ilgili olarak, "TBMM, bu konuda yapılmış böyle bir örgütlü ele geçirme eylemine sessiz kalamaz. Gereken neyse o yapılır" dedi.

AK Parti'nin konu ile ilgili hassasiyetini gösteren bir diğer nokta da seçimlerin, eğer cemaate yakın olarak bilinen isimlerin seçilmesi halinde olası kanun değişikliği ve referandum ihtimali.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yaklaşan HSYK seçimleri ve bu seçimlerin önemine ilişkin AjansHaber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“HİÇ KİMSE KUSURA BAKMASIN BUNA MÜSAADE ETMEYİZ”

HSYK seçimlerinin çok çok önemli olduğunu ifade eden Ensarioğlu,  “Açıkçası bağımsız Türkiye'nin yargısının en üst kurumudur. Burada bağımsız bir şekilde hareket etmeyip de yargı paralel yapının veyahut da başka ideolojilerin vesayeti haline dönüşecekse biz buna müsaade etmeyiz. Yargı bağımsız olacak.

Oraya gelen insanlarda bağımsız düşünceye sahip olacak. Orası ideolojik bir ekibin eline geçip, bir paralel yapılanmanın odağı haline gelecekse hiç kimse kusura bakmasın buna müsaade etmeyiz.” dedi.

“SADECE HSYK DEĞİL YARGININ HER ALANINA MÜDAHİL OLUR”

Ensarioğlu HSYK'nın bağımsızlığının önemine vurgu yaparak, “Yargı bağımsızlığını yitirdiği zaman, devlet hiyerarşisi dışında bir odaktan talimatla, hareket edip görev yaptığı zaman devletin birliği bütünlüğü açısından sıkıntı olur. Sadece HSYK'nın içyapısında değil yargının her alanına müdahil olur HSYK.” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİ BU YAPIDAN TEMİZLEMEYE KARARLIYIZ”

”˜Biz devleti bu yapıdan temizlemeye kararlıyız' diyen Galip Ensarioğlu, “Biz halkın iradesi üzerinde bir güç tanımayız. Bir gücün tesis edilmesine de asla müsaade etmeyiz.” diye konuştu.