Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'de yapılacak düzenleme çerçevesinde cami de yapacaklarını söyledi. Taksim olayları konusunda CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bu terör estirenlere destek çıkan CHP zihniyetidir. Çünkü bunların meşrebinde bu var" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Yeni Binası'nın açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, bir milletin arşivinin o milletin hafızası olduğunu söyledi.
Konuşmasının büyük bölümünü Taksim'de yaşanan olaylara ayıran Başbakan Erdoğan, "Biz ki şu ana kadar 3 milyara yakın fidan ve çeşitli yaş gruplarında ağaç dikmiş bir iktidarız. Şu İstanbul'a belediye başkanlığı yatığım dönemde bütün yollarda 10 yaş grubu üzerindeki çınar ağaçları diktik. Bunları yapan bir iktidar çevre düşmanı, ağaç düşmanı olabilir mi" dedi.

Taksim'de tarihe sahip çıkacaklarını söyleyen Erdoğan, "Biz birkaç çapulcunun o meydana gelip insanımızı yanlış bilgilendirmek suretiyle tahrik etmesine pabuç bırakmayız. Bu millet bize oyunu verirken 'tarihime sahip çık' diye verdi" ifadelerini kullandı.

"CHP'NİN CİBİLLİYETİNDE TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KOYMAK YOK"

Konuşmasında 3. köprüye yönelik eleştirileri de yanıtlayan Erdoğan, "Bugün oraya 300-500 kişi gitmiş. Şimdi ne yapalım köprü inşaatını mı durduralım. Ana muhalefet partisi köprüye kaşı çıktı diye durduralım mı. Bunlar 1. köprüye ve. 2. köprüye de karşı çıktılar. Bunların cibilliyetinde taş taş üstüne koymak yok. Yapmamışlar. Efendim 'Erdoğan diktatör' Valla ben bu milletin efendisi değilim. Diktatörlük benim kanımda yok ben bu milletin hizmetkarıyım. Diktatör arayanlar kendi geçmişlerine baksınlar. Diktatör aranlar varsa işte Taksim Meydanı'nda Ankara'da milletin camını çerçevesini indirenler ne adına indiriyor" diye konuştu.

"BU TERÖR ESTİRENLERE DESTEK ÇIKAN CHP ZİHNİYETİDİR"

Taksim'de yaşanan olayların hak ve hukuk mücadelesi ile alakası olmadığını söyleyen Başbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Kim ödeyecek onların paralarını onlar mı ödeyecekler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada. Yine kalkacağız oranın camını çerçevesini bu devlet yapacak. Bu terör estirenlere destek çıkan CHP zihniyetidir. Çünkü bunların meşrebinde bu var. Biz şimdi Taksim'de 3 projeyi iç içe yapıyoruz. Orada çevre var, tarih var, kültür var. Bütün meydan trafik yer altına alınarak vatandaşım yeni yeşillenmeyle birlikte o meydanda gezip dolaşacak. AKM inşallah yıkılacak. Oraya da muhteşem bir opera binasını da yapacağız"

"TAKSİM'E CAMİ DE YAPACAĞIZ. BUNUN İZNİN CHP GENEL BAŞKANINDAN ALACAK DEĞİLİM"

Başbakan Erdoğan konuşması sırasında salondakilerden birinin "cami de yapalım" sözlerine karşılık, "Evet cami de yapacağız. Herhalde ben bunun iznini gidip CHP genel başkanından alacak değilim. Bu birkaç çapulcundan alacak da değilim. Bunun iznini bize oy verenler verdi zaten. Birileri çıkıyor 'sayın Başbakan bunlar çok tahrik edici oluyor' diyor. Benim tahrik etmek gibi bir derdim yok. İki çarpı iki dört eder. Yazın da dört, kışın da dört. Bunun adı hakikattir. Hakikatleri ters yüz etmeye kimsenin gücü yetmez. Biz o hakikatleri kurbanıyız. Bu neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bazı şeyler vardır ki o birilerine illa da sorulmaz O olmazsa olmazdır. Bu tarihtir bu kültürdür" dedi.

"BİZİM ŞAH DAMARIMIZ KESİLDİ ASLINDA"

Konuşmasında Osmanlı'nin nice belgesinin okunamadığını tasnif edilemediğini söyleyen Erdoğan, "Osmanlı gibi büyük bir devletin tarihi belgeleri bilimin hizmetine sunulamadı. Bizim şah damarımız kesildi aslında. Şu anda bu gençlik Osmanlı arşivlerine girdiği zaman acaba oradaki belgeleri okuyabiliyor mu. Tüm bu zenginlik gitti. Bizi tarihimizden kopardılar. Biz bu anlamlı yapı ile tarihin korunması, tarihin bilimin hizmetine sunulması noktasında büyük adım atıyoruz" ifadelerini kullandı.