Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı Avrupa ülkelerinde Türkiye'ye karşı uygulanan tavırdan rahatsız olduğunu belirterek, "Biz de şu anda 16 Nisan'da  bir referandum yapıyoruz. Arkasından müzakereler için de bir referandum yapma  yoluna gidebiliriz ve milletimiz ne karar verirse o karara da uyarız" dedi.
 
Erdoğan'ın AB ile ilgili konuşması şöyle: 
 
"Bazı Avrupa ülkelerinde bize karşı uygulanan  tavır karşısında, sabrın da bir sınırının olduğunun bilinmesi gerekiyor. Dört  sandalye uğruna, 400 yıllık ilişkinin gözden çıkarılmasını, her gün ülkemizin,  milletimizin, diplomatlarımızın ve bakanlarımızın tahkir edilmesini sineye  çekemeyiz. Avrupalı siyasetçilerden bu yanlış tavırlarından bir an önce  vazgeçmelerini bekliyoruz.
 
"Az önce dar kapsamlı görüşmede bir şey  söyledim, 'Siz (İngiltere) Brexit'le ilgili bir karar aldınız, yani 16 Nisan'dan  sonra farklı şeyler olabilir' diye. Çünkü boşu boşuna buralara gelinmedi. İşte  bugün İsviçre Parlamentosunda bakıyorsunuz, ileri derecedeki aşırı terör  örgütleri -parlamento, dikkat edin- orada benim resmimi koyuyor, yanında şakağıma  silah dayıyor. Böyle bir mantık, böyle bir anlayış olabilir mi? Bu ülke İsviçre.  Bunun benzerleri çok. Şimdi benzeri bir 'Brexit' için, biz de şu anda 16 Nisan'da  bir referandum yapıyoruz. Arkasından müzakereler için de bir referandum yapma  yoluna gidebiliriz ve milletimiz ne karar verirse o karara da uyarız."