Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan  grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nın Türk siyasi hayatının yalnızca en başarılı değil, aynı zamanda en ilkeli, en onurlu ittifakı olduğunu görüyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdüi:

"Karşımızda sadece dışarıdan üflenen sufleleri tekrarlayan vizyonsuz bir yapı var. Bir heyula var. Heyula, tek başına anlamı olmayan başka yapılarla oluşur. CHP kendi başına planı, programı, hayali, hedefi, mücadelesi olmayan bir yerlerden gelecek olumlu veya olumsuz etkiyle harekete geçen partidir. CHP'nin içinde millet yok. Millet, tek partiden beri CHP'nin ciğerini bilir. CHP'nin içinde demokrasi yok, çünkü demokrasinin d'sinden bile nasibini almamış süzme faşist bir partidir.

CHP'nin içinde kalkınma yok, halkın derdine derman olacak işe yaraşmaz. CHP'nin içinde adalet yok, çünkü vesayetçilerin, darbecilerin hukukundan başka hukuk tanımaz. CHP siyasetteki duruşunu ülkesine veya halkına göre değil, önüne konulan senaryoya göre belirler. CHP'nin içinde ideal yoktur, bu partide insanlar yapıya uygun konumlanır ve bireysel hedefler içinde çalışır. CHP heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır. Görüldüğü gibi CHP kayıp bir partidir. Gelin, 84 milyon hep birlikte 2023 yılında Türkiye'ye, diğer alanlardaki hedefleriyle birlikte gerçek anlamda bir ana muhalefet kazandıralım. Gelin 2023'te hep birlikte yepyeni Türkiye'nin kapılarını aralayalım."

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK tarafından öldürülen 13 Türk vatandaşıyla ilgili konuşan Erdoğan, muhalefet kanadından gelen eleştirilere tepki gösterdi.

Erdoğan, konu hakkında şunları söyledi:

"Çıkıyor, onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor. 5-6 yıl 13 kişiyi kaçıranlar kim? Biz bu 5-6 yıl içinde dağ, taş demedik aradık, taradık. Bunlar utanmadan sıkılmadan 'Bir şey olmaz, sakinler güvence altında' diyecek kadar yüzsüzler. Kim bunlar CHP ve ortağı HDP. Bu tezgahı beraber çalıştırdılar.

Biz 5-6 yıldan sonra operasyonu yapmak zorunda kaldık. Savunma ve İçişleri Bakanımı bu beyefendilerin makamına gönderdik. Bunlar anlatıldığı halde utanmadan, terbiyesizce eleştiri yağmuruna tuttular. Bu kadar açık, şeffaf süreç ortaya konulurken siz ne yüzsüzsünüz ki bu çalışmadan sonra hala saldırıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın. Bilesiniz bu Cumhur İttifakı, AK Parti iktidarı bu yolda inanarak, sizin kol gerdiğiniz o teröristleri inlerinde bitire bitire yoluna devam edecektir.

Teröristlerin sayısı on binlerdi, şimdi yüzlere düştü. Bu mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bu katliamın suçunu bize yıkmaya kalkacak kadar alçaldılar, alçaklaştılar. 'Bunun sorumlusu Erdoğan'dır' dedi. Bunların cibilliyeti bozuk. 5-6 yıldır bu mücadeleyi gece gündüz demeden verdik. İçimiz kan ağlıyor. Biz onların intikamını alacağız. Ortağı HDP de bilsin.
Yine Ankara'dan İstanbul'a yürüsünler. Yüzleri kızarmadan kimse terörü savunmaz. 'Teröre karşı ne yaptınız de engel olduk' diyorlar, teröristlerle yürüdünüz ne yapacaksınız daha? Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarını eleştiren, 'yapamazsınız, edemesiniz' diyen siz değil misiniz? Düne kadar bölücü örgütün Suriye kolunu 'terör örgütü görmüyoruz' diyen siz değil misiniz?

Önceki gün İzmir'deydik. İşgalin, işgal acısının ne demek olduğunu gayet iyi bilen kardeşlerimin olanları iyi değerlendirdiğine inanıyorum. Söze terör örgütlerinin mensuplarını savunarak başlayanların, sinsi niyetleri milletimiz gayet iyi görüyor. Dış politikada sorunlar yaşandığını söyleyip bunların sebebinin ülkemizin birliğine yönelik saldırlar olduğunu gizleyen kafa, siyasi ikbalini Türkiye'nin yaşayacağı felaketlere bağlar. Bir de 20 yıl öncesi Türkiye'sine güzellemeler düzüyorlar."

Erdoğan,  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) döviz rezervlerinin eridiği iddiasını da yalanladı. Erdoğan, "Tüm dünyada ekonomilerde ciddi daralma yaşanırken, Türkiye büyümesini sürdürebilen az sayıda ülkelerden biri oldu. Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu'nun sorduğu dövizlerin önemli bölümü burada kullanılmıştır. Kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa içinde olanların oyunlarını bozduk" ifadesini kullandı.

 Erdoğan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı da andığı konuşmasına şöyle devam etti:

"CHP'nin itibar suikastlarıyla saldırdığı Berat Bey'in gösterdiği gayretlerin şahidiyiz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Esnaflarımıza yönelik ciro desteğinden kira yardımına kadar birden fazla ilave destekte bulunduk. Tek bir vatandaşımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Üretimi, istihdamı, ticareti yeniden canlandırmanın normalleşmeden geçtiğini unutmuyoruz.  Milletimizden sabır istiyorum. Üretimden ihracata, turizmden ticarete kadar ancak bu şekilde arzu ettiğimiz neticelere ulaşabiliriz. eğitimden ilk adımları atmaya başladık, 1 Mart'tan itibaren kriterleri karşılayan illerimizde beklentileri karşılayan adımlar atılacaktır. Bir an önce normalleşe kriterlerine ulaşılmasının sağlanmasını istiyorum."