Kahramanmaraş Havalimanına uçak iniyor mu? Yılda Kahramanmaraş Havalimanından kaç kişi yolculuk yapıyor? Haftada en az bir kaç kez uçak inemeyen ve uçakların Gaziantep'e hatta Adıyaman ve Diyarbakır'a yönlendirildiliği Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyor mu?

Dün Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. yılı etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan ve yapılmakta olan hizmetleri sayarken iki önemli bilgi verdi. 

Birincisi; "Hızlı tren hattı Kahramanmaraş'a da ulaşıyor. Ulaşınca Gaziantep-Kahramanmaraş arası 53 dakika olacak" dedi. Ancak, zaten Kahramanmaraş Gaziantep arası normal araçla ortalama 40 dakika sürüyor. Cumhurbaşkanının bu açıklaması büyük tepki çekti.

İkincisi; 'Kahramanmaraş Havalimanı'nda yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli tesisi faaliyete aldık' dedi. Ancak Kahramanmarfaş Havalimanının çok büyük sorunları var ve çoğu zaman uçaklar kalkamıyor ya da inemiyor.. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kahramanmaraş Havalimanı'nda yaşanan çok büyük sorunlarla ilgili bilgi verilmedi mi? Havalimanı için ILS cihazı takılması müjdesini bekleyen vatandaşlar bu açıklamayla hayal kırıklığına uğradı.

Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kahramanmaraş halkı adına sesleniyoruz. Kahramanmaraş Havalimanına uçak inmiyor, uçak kalkmıyor. Uçuşlar sürekli iptal oluyor ve çoğu zaman iniş izni verilmiyor. Kahramanmaraş Havalimanı neredeyse hiç kullanılmıyor. Bu konuda size en büyük desteği veren Kahramanmaraş halkı destek bekliyor.