İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Adam profesör ama, maalesef kiracı. Ondan bir şey olmaz. Onlarla ilgili Peyami Safa'nın çok güzel tespiti var ama bu toplulukta o ifadeyi kullanmak istemem. 

Diploma avcılığı yapan değil, ilim peşinde koşan, ahlakı hayatına miğfer kılan bir nesil hayal ediyoruz. 

Bize demokrasi dersi veren kimi Avrupa ülkelerinin nasıl vicdanlarını iptal ettiklerini hep birlikte görüyoruz. Eşrefi mahlukat olan insana ruh katan, hepsinin içinin boşaltıldığını görüyoruz.

Bölgemizin geleceği ipotek altına alınmaya çalışılıyor. Millet olarak imtihanımız büyük, Müslüman olarak sorumluluğumuz ağırdır.  Sosyal medyaya boca edilen vahşet görüntülerinin sizi karamsarlığa ittiğini biliyorum. Unutmayın bizler Müslümanız, Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz.

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ: ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KAÇIYORDU

Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevr'lerin hayalini kurabilir. Ama ben bu muhterislere 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F-16'ların karşısında, tankların karşısında yılmayan gençler vardı.

Helikopterlerden atılan mermiler karşısında yılmayan gençler vardı.

Ama Kılıçdaroğlu sen neredeydin? Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle havalimanında buluşabilirdik. Neymiş Bakırköy'e gitmiş.


Milletimiz tankların altında ezildi, helikopter ateşi altında can verdi. Ama namusunu çiğnetmedi. Şimdi ben Safiye kardeşinizi unutabilir miyim? Elinde silahla duran alçağın üzerine gidişini unutabilir miyim? Yılmadı, üzerine gitti.

İSVİÇRE'YE TEPKİ

İsviçre... Benim posterimi yapmışlar parlamentonun önüne, şakağıma da silahı dayamışlar 'Erdoğan'ı öldürün' diyorlar. Ya sizin her yeriniz silah olsa ne yazar? Rabbimin tayin ettiği ömrü kimsenin almaya gücü yetmez. Biz bu yola öyle çıktık, öyle devam ediyoruz.

“ŞAKAĞIMA SİLAH DAYAMIŞLAR… ULAN NE YAZAR”

Erdoğan Beylikdüzü'nün ardından Büyükçekmece'de de vatandaşlara seslendi. Büyükçekmece'de de İsviçre'ye tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

İsviçre Parlamentosu önünde pankart asmışlar. Şakağıma da silahı dayamışlar. Ya sen benim şakağıma o pankartta silahı dayasan ne yazar. 

"Erdoğan'ı öldürün" diyorlar. Ulan ne yazar... Biz bu yola kefenimizle çıktık be, kefenimizle çıktık be. Rabbimin bana verdiği ömrü değiştirmeye sizin gücünüz yetmez.
Yazıklar olsun size. Bunun adı özgürlük değil, bunun adı düşmanlıktır, husumettir. Bunun adı terör örgütüne alenen yardakçılık yapmaktır. Görünen köy kılavuz istemez.

“BUNU İSPAT ET BEN CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİM”

Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi var diyor. Yalan söyleme. Cumhurbaşkanı’nın Meclis'i feshetme yetkisi yok.

Bunu ispat et ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. Ama onun da kalkıp şu CHP'den ayrılsın ki, CHP ondan kurtulsun. Biz dürüstüz, bunda dürüstlük yok. Meclis ne yapacak? Meclis asli işini yapacak.

Cumhurbaşkanı'nın kanun yapma yetkisi bile yok. Sadece bütçeyle ilgili teklifi olur bu kadar. Bakın iddialı konuşuyorum. Biz yalandan her zaman kaçındık. Çünkü yalanın üstünde daha büyük bir vebal yok.