78 milyonun kardeş olduğu bir yapıyı tesis edelim istedik. 7 haziran seçimleri aslında bir umuttu. 7 Haziran seçimlerinden sonra arzu edilmeyen olaylar meydana gelmeye başladı. Bunun tabi öncesinde 6-7-8 ekim olayları bu sürecin en tahlisiz hadiseleri idi. Peki bunları sokaklara çeken kim diye baktığımızda bölücü terör örgütünü arkasına alan bir parti başkanıydı. Bu kişiyi bir takım medya alladı pulladı yeri geldiğinde eline saz dahi verildi.
7 Haziran'dan sonraki süreç parlementoda devam etmedi. Çok daha aşırı bir şekilde şiddet tırmandırıldı. Bölücü terör örgütü hem içeriden hem de dışarıdan ülkemizi bölme gayretlerine girişildi.

Biz de sabır sabır artık şu noktaya geldik çözüm süreci buzdolabına kaldırılmıştır demek zorunda kaldık. Artık buralardan taviz veremeyiz. Halkımız kendi içinde bu bölücü terör örgtü mensuplarını ayıklamak zorundadır.

Kimse bu yalanları yutmuyor. Kim ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Dün bir şantiye de 30 araç yakılıyor. bunlar kimin için o bölgede yaşayanlar için. Bunların tek derdi bu ülkeyi nasıl karıştırıp bölürüz.

Şehitlerimiz oluyor, çimiz yanıyor. Bu mücadele esnasında bunların olabileceğini biliyoruz. Eğer bu işten Allah'ın izni ile zaferle çıkacağız ve bu şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak ve tarih boyunca hayırla yad edilecektir.

Köşelerinden bu ülkenin birliğini bozmaya gayert gösterenleri de bu millet lanetleyecektir.

“YETKİ ALANIMI BİLİYORUM”

Köşelerinden yaptıkları tahribatla yazdıkları yazılarla bu milletin birliğini bozmaya gayret edenler bilsinler ki bu millet onları da lanetliyor. Seçim sürecine giriyoruz. Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum ve bu alanlarımı sonuna kadar kullanmak durumundayım, zaman kaybetme peşinde olmadım olamayacağım. Ben görevi verdim netice alabildiler mi alamadılar?

“BEŞTEPE’YE NİYE ÇAĞIRAYIM…”

Ana muhalefet partisine yetki verilmeli… Bu görüşmeler yapıldı, o zat Beştepe’yi tanımıyorum, Beştepe kaçak, gitmem derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım? Zaman kaybetmeye gerek var mı? Cumhurbaşkanı seçime götürebilir mi? Götürebilir. Cumhurbaşkanı olarak pazartesi 45 günün sonu. Meclis başkanımla bir görüşme daha yapacağım sonra da hayırlısıyla ülkemizi erken seçime götüreceğiz.

“1 KASIM İNŞALLAH TÜRKİYE SEÇİMİ YAŞAYACAKTIR”

Kimi görevlendirirsem görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse dışında almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. ŞU andaki süreç budur . Güvenlik güçlerimiz bütün önlemlerini aldı, YSK bütün hazırlıklarını yaptı. Bu süreç içerisinde kim ön süreç yapacaksa, hazırlıklarını yapacak. Şu an açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım’da inşallah Türkiye seçimi yaşayacaktır.