Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve heyetiyle birlikte Adana havaalanına indi. Erdoğan kendisini karşılayan binlerce kişiyi selamladıktan sonra bir konuşma yaptı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Erdoğan'ın konuşmasını sık sık 'dik dur eğilme Adana seninle' sloganları kesti. 

-Sizinle yürüyen ve dik duran bir AK Parti var. Bu can bu bedende olduğu müddetçe Allah'ın izniyle hiçbirşeyden yılmaz. Bizim bu dünyada sadece rabbimize bir can borcumuz var kimseye değil. Biz bu milletin hizmetkarıyız dedik ve hizmetlerimizi 76 milyona verdik. Hiçbir zaman yüzde 50'nin partisi değil 76 milyonun partisi olduk. 

-Siz bize hangi rotayı çizdiyseniz biz o rotada yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. Ayın 20'sinde Akdeniz oyunları başlayacak. 

-Siz dimdik durun. Dik durun dikleşmeyin. Biz o birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakarlar, onlar yıkarlar çapulcunun tanımı budur zaten. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar. Sivil vatandaşın, esnafın dükkanlarını tarumar ederler. Onlar sivil vatandaşın araçlarını da yakarlar, yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar. Eğer inancınıza güveniyorsanız inanç özgürlüğünden korkmayın. Eğer fikrinize güveniyorsanız fikir özgürlüğünden korkmayın. Söyleyeceğiniz bir şey varsa eğer çevreciyseniz bu ülkede çevreci bir başbakan var gelirsiniz başbakanla bunu görüşürsünüz

KÜFÜR EDECEK KADAR ALÇAKTIRLAR

-Onlar bu ülkenin başbakanına küfür edecek kadar alçaktırlar! Eğer siz çevreciyseniz gelir bu konuyu bizimle görüşürsün. Bu olayların çevrecilikle alakası yok. Bu ülkede 10 yıl içinde 2 milyon 800 bin fidan diken iktidara kimse çevrecilik dersi veremez. 

-Bunların yüzde 95'i bu olaylar çıkana kadar gezi parkı nerede diye sorun yerini bilmezler. Ben orada doğdum büyüdüm.

-Birlik ve beraberliğinize teşekkür ediyorum.

İLK DERSİ SANDIKTA VERİN

-Sizden bir ricam var. İlk dersi demokratik yollarla 7 ay sonra sandıkta vermenizi istiyorum. Bu ülkede çok eşyler saptırıldı. 2014 mart'ı çok şeyler değişecek. 

-Bu çevreci geçinenler Türkiye'de hiçbir yatırım yapılmasını istemezler. Bunlara sorun mensubu olduğunuz parti bu ülkede kaç ağaç dikti hangi yatırımı yaptı?

-Ayrılık tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyin. Sizden şunu istiyorum kapı kapı dolaşıp anlatacağız. Gençlerden özel destek, ana kademeden özel destek istiyorum. 

POLİSİMİZİ BUNLARA YEDİRTMEYİZ

-Bu ülkede hedefler saptırıldı. Anamuhalefetin haddini bilmez başbakanı çıkıyor benim polisime saldırıyor. Benim polisime hakaret ediyor. Bu polis kimin polisi. Bu polis bu milletin polisi... Bir başkomiserimizi şehit ettiler. Ahlaki değerlerden nasibini alamayanlar tirit atıyorlar. Hatay'da ölen genç için intikamın alındı diyorlar. Bunlar haddini aşmış siyasi parti. Biz bunlara aldırmayız, polisimizi de bunlara yedirtmeyiz!

-Meydanları terösitlere, anarşistlere bırakmayız. 

ADANA'YA DEV MİTİNG İÇİN GELECEĞİM

-Sizlere daha sonra tekrar geleceğim. Adana'da dev Adana mitingimizi yapmak üzere geleceğim. Bu yoldan geçerken bir selamlamaydı. Birliğiniz ve beraberliğiniz daim olsun. 

Başbakan Erdoğan yaptığı önemli konuşma sonrası Mersin'e hareket etti.