Cumhurbaşkanlığı aday başvuru tarihi 29 Haziran Pazar günü başlayıp 3 Temmuz'da sona eriyor. Başbakan Erdoğan'ın adaylığını bu tarihler arasında bir günde açıklaması bekleniyor. 

AK Parti yönetimi, “Biz Başbakan'ın adaylığına kesin gözüyle bakıyoruz. Başbakan her zaman bizi şaşırtır, son dakika beklentilerimizin aksine bir çıkış da yapabilir ancak, bizim kanaatimiz aday olacağı konusunda. Son haftaya girildi. Kararını yapılacak MYK toplantısında bize duyurmasını bekliyoruz” diyor. 

AKP kurmayları, planladıkları gibi giderse Meclis hafta sonu da çalışarak 29 Haziran'da tatile girecek. Dolayısıyla Başbakan Erdoğan son grup toplantısını yapacak. Bu grup toplantısında yapacağı konuşmanın bir veda ve teşekkür konuşması havasında geçeceği belirtiliyor. AKP'nin yarın ise, “genişletilmiş il başkanları toplantısı” diğer toplantılardan farklı farklı olacak. Toplantıya AKP il başkanları, belediye başkanları eski ve yeni vekillerin yanı sıra parti kurucuları da katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en kapsamlı konuşmasını ise burada yapacağı belirtiliyor. Erdoğan 26 Haziran Perşembe günü ise AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın düğününe katılarak nikah şahidi olacak. Erdoğan'ın aday olması halinde başbakan olarak son nikâh şahitliğini de Ünal'a yapmış olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Haziran Cuma günkü programının ne olduğu  belli değil.