Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, corona virüsü tedbirleri kapsamında bugün ikinci kez video konferans yöntemiyle toplandı. Tarabya Köşkü’nde yapılan kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yapıyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler ücretsizdir. Salgın bitene kadar yeterli maske stokumuz vardır.

İnsan hareketliliğini asgari düzeyde indirmeye kararlıyız. İnşallah bu musibetten tamamen kurtulacağız. Test sayısında günlük 20 bini geçerek önemli bir eşiği daha aştık. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yok.

Yeşilköy Atatürk Havalimanını bin yataklı, Sancaktepe’deki havaalanı kısmını da bin odalık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz.

Ortaya çıkan her gelişme, karşımızdaki her türlü tehdide karşı alınması gereken tedbirlerin ne denli önemli olduğunu gösteriyor.

ABD ve Avrupa’daki gelişmeleri takip ediyoruz. Covid-19 bulaşan hastalarımızın yurt dışı hikayesinin bulunması, bu ülkelerde önlem alınmadığının göstergesidir.

Her şeye rağmen Türkiye sağlıktan gıdaya ve temizlik malzemelerine kadar iyi bir yerdedir. Devlet böyle günler için vardır.