Başbakan Erdoğan Fatih Projesi kapsamında gerçekleştirilen tablet dağıtım töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Bugün tam 100 bin tablet bilgisayarı öğrencilere dağıtıyoruz. Modern bir eğitimin alt yapısını inşaa ediyoruz. Çoçuklar siz eski Türkiye'yi bilmiyorsunuz ama anne-babalarınız o günleri çok iyi bilir. Biz 70 kişilik sınıflarda okurduk. Biz kendi yaşadıklarımızdan dersler çıkartarak tüm enerjimizi dört taş üzerine kurguladık ve bu taşların en üstüne eğitimi koyduk.

Biz bütçeden en fazla payı eğitime harcıyacağız dedik ve bunu gerçekleştirdik. Sizlerin en iyi eğitimleri almanız için en iyi kadroları sizler için tahsiz ediyoruz.

Cumhuriyet tarihi içinde yapılan derslik sayısının yarısından fazlasını biz 11 yıl içinde yaptık. Hedefimiz 30 kişilik sınıflar açmak. Ders kitaplarındaki karmaşıklığı ortadan kaldırdık. Şu an sıralarınızın üstünde ücretsiz olarak 1. hamur ders kitaplarını bulabiliyorsunuz. Bu sakın yanlış anlamayın bir lütuf değildir, devletin vatandaşına görevidir.

Yoksul ailelere destek sağlamaya başladık. Bu ailelere çocuklarını okula yollayabilmeleri için aylık belli bir miktar para yatırdık. Bütün çocuklar eğitim alabilsin diye zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık.

11 yılda 417 bin yeni öğretmeni göreve başlattık.

İleri teknolojiyi sınıflarımıza taşıdık. Okullarımıza 1 milyon adet bilgisayar dağıtık. Sınıflara 85 bin etkileşimli tahta kazandırdık. Çok yakında 350 bin etkileşimli tahta daha dağıtılacak.

10,5 MİLYON TABLETTE YERLİ ÜRETİM ŞARTI

10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayarının ihale süreci belli bir aşamaya geldi. Bunların ihale şartına ülke içinde üretim şartı getirdik. Siz gençlere daha farklı bir ülke bırakabilmek için doğumunuzdan başlamak üzere hayatınızın her alanında farklı imkanlar sunuyoruz.

Bizim dört tane başlığımız var. Bunlar üzerinde kimseye operasyon yaptırmayız. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, Türk bayrağı, tek vatan ve tek devlet...

AKİF'İN DEDİĞİ GİBİ IRKINA ÇEK

Çocuğu olan anne babalar eminim ki bizi anlıyorlar. Biz çocuklarımızı gençlerimizi çocuklarımızı korumak için gereken her adımı atacağız. Özgürlükleri kısıtlamadan düzenlemelerimizi yapacağız. İnşallah teknolojinin kölesi olan değil, hükmeden ve yön veren nesillere Türkiye'yi emanet edeceğiz.

Mehmet Akif'in yakın bir dostu, oğlunu Akif'e gönderiyor. "Oğlum Akif Amcana git sana bir nasihatte bulunsun" diyor. Mehmet Akif Ersoy "İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz? Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme; Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek."

ERDOĞAN'IN GENÇLERDEN RİCASI

Hayat boyunca birbirinizin hassasiyetlerine yaşam tarzlarına hoşgörüyle bakmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Bizlerin inancında bir başkasına farklılıklarından ötürü farklı bir gözle bakmak asla yoktur. Bizim topraklarımızda insanlar renginden, inancından ötürü dışlanmamıştır. Irkçılık bizim topraklarımızda asla yer bulmamıştır. Biz sizlere güveniyoruz, millet sizlere güveniyor. Bizleri hayal kırıklığına uğratmayacaksınız.

Sizlere burada tablet bilgisayar dağıtıyoruz ama bir uyarım var: Sizler bilgisayarın esiri olmayın bilgisayar sizin esiriniz olsun.

Güzel Türkçemize en uygun klavye 'F' klavyedir. O yüzden sizlerden ve bilgisayar üreticilerden bu hassasiyeti gözardı etmemelerini istiyorum. Güzel Türkçemizin bozulmaması için bunu gerçekleştirelim.