Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın yüzde 50'nin üzerinde oy alması farklı tartışmaları da beraberinde getirdi. AK Parti'de partinin başına kimin geçeceği tartışmaları devam ederken, Metropoll araştırma şirketi vatandaşlara "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti.
 
ERDOĞAN'SIZ İLK SEÇİM ANKETİ
 
Nesrin Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Metropoll Araştırma Şirketi'nin sahibi Özer Sencar, 10 ay sonra yapılacak seçimlerde Ak Parti'nin başına geçecek ismin alınacak oy oranı üzerinde etkili olacağını savundu. "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı yüzde 51.8 oyu 10 ay sonra Ak Parti alır gibi bir sonuç çıkarmak doğru olmaz" diyen Sencar "AK Parti'nin oyu şu anda yüzde 43-44 civarındadır. Bu pazar bir milletvekilliğ seçimi olsa alabileceği oy budur. CHP'nin oyu yüzde 26, MHP'nin oyu ise şu an yüzde 16 civarındadır" dedi.
 
AK PARTİ'NİN BAŞINA KİM GEÇSİN?
 
AK Partili seçmenin partinin başındaki görmek istediği isimle ilgili araştırmanın sonuçlarını da açıklayan Sencar şu ifadelere yer verdi: "AK Partili seçmenin yüzde 40'ı Abdullah Gül'ü, yüzde 12.5'i Ahmet Davutoğlu'nu, yüzde 9'u Bülent Arınç'ı, yüzde 3.9'u da Bülent Arınç'ı istiyor."