Başbakan Erdoğan, "Sen ne zamandan beri cumhurbaşkanı oldun, istifa istemeye başladın. Sana böyle bir görevi kim verdi?” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında Necdet Özel'in istifasını isteyen Devlet Bahçeli'ye böyle yüklendi;

Bahçeli kalkmış, Genelkurmay Başkanımızla ilgili 'istifa etsin' diyor. Sen ne zamandan beri cumhurbaşkanı oldun, istifa istemeye başladın. Sana böyle bir görevi kim verdi? Sen önce Sivas'tan öteye gitmesini öğren, Sivas'tan ötenin adresini biliyor musun? 30 Mart seçimlerinde ne Kılıçdaroğlu ne sen gidebildiniz mi Van'a, Diyarbakır'? Orası vatan toprakları değil mi, orada Türk Bayrağı dalgalanmıyor mu?

Mesele sadece bayrağı dalgalandırmak değildir, mesele o bayrağın gölgesinde var olduğunu gösterebilmektir. Ey MHP, ey CHP; Şemdinli'de neden yoksunuz, Çukurca'da neden yoksunuz? Biz oralarda teşkilatlarımızı dik tutabilmek için her türlü mücadeleyi veriyoruz.

Bunlar bayrağı uzaktan seviyor. O bayrağı koruyacak kadar güçleri yok. CHP de, MHP de bizim bayrak sevgimizi, aşkımızı ölçecek kalibreye sahip değil.

Alçakça saldırının her boyutuyla hesabını soracağız, soruyoruz. O hainin bulunması için çalışmalar ve gözaltılar devam ediyor. Kamu görevlileri için soruşturmaları başlattık. Büyük devletler böyle zavallı hainler karşısında vakarlarını yitirmezler.

Eğer vurulsaydı cesedi üzerinden istismar yapılacaktı. Vurulmayınca bayrak üzerinden istismar yapmaya çalışıyorlar. Gezi'de yarım kalan oyunu burada tamamlamak isteyecekler.

Şımarıklığa, eşkıyalığa göz yummayacağız. Bunlar karakter olsa o çocukların arkasına saklanmazlar. Niye o çocukları kullanıyorsun?"

Kaynak: Haber7