Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın konuşmasından satırbaşları:
 
Başbakan Erdoğan Menderes'in bir anısını paylaşarak konuşmasına başladı. 30 Martta sadece belediye başkanlarını seçmekle kalmayacaksınız, demokrasiye sahip çıkacaksınız. 30 Martta bir istiklal mücadelesinin zaferini yaşayacağız.
 
17 ARALIK'TA BİR DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR
 
Gezi'de başarısız olunca 17 Aralık'ta darbe girişimde bulundular.
 
Çok enteresan bir kampanya sürdürüyorlar. Dünkü mitinglerimizi görünce rahatsız olmuşlar. Bir karalama kampanyası yürütüyorlar. Onlar Başbakanı protesto etmek için gittiler diyorlar.
 
Kapınıza gelip bizi karalayan paralel devletin adamlarına partinizi kurun öyle gelin deyin.
 
Erdoğan'dan flaş açıklamalar
 
BU TUZAĞI SİZ BOZACAKSINIZ
 
30 Mart'ta sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz.Paralel devlete, CHP'ye, MHP'ye siz cevap vereceksiniz.
 
Bira şişeleriyle Türk bayrağı yazan gezici gençlere MHP sahip çıkıyor. CHP ve MHP kendi iradesiyle hareket edemiyor. Paralel devletin kurduğu tuzağı siz bozacaksınız.
 
O VEKİLLER SİZE VE ÜLKELERİNE İHANET ETTİ
 
Sizin oylarınızlar vekil olanlar başkalarının emrine girdiler. Bunlar sadece kendilerine değil, ülkelerine ve Kütahya'ya ihanet ettiler. 
 
30 Martta bu tuzluklara, onlara emir verenlere, CHP ve MHP'ye siz ders vereceksiniz. 
 
Bu millet CHP'ye iktidar vermedi bundan sonra da vermez. Çünkü CHP'nin değerleriyle bu milletin değerleri birbirine uymuyor.
 
BAHÇELİ SEN AİLENİN KIYMETİNİ BİLMEZSİN
 
Ben aile reisiyim. MHP'nin başındaki zat rahatsız olmuş. Dün 'Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez' demiştim ya.
Ondan sonra bana kalkıyor, başka yerden örnek veriyor. Gazi Mustafa Kemal'i veriyor. Gazi Mustafa Kemal, çoluk sahibi olmuştu da çocuk sahibi olmamıştı. Onu da git iyi öğren
Evlenmemiş de olabilirsin ayrı mesele. Ama sen ailenin kadir kıymetini bilmezsin. Çünkü anne olmak, baba olmak ayrı bir şey. Ben 4 çocuk babası olarak yavrularımın çektiği çileyi biliyorum
 
17 ARALIK BAŞARIYA ULAŞSAYDI BU TUZLUKLAR GİDECEKTİ
 
Ses kayıtlarında çıktı ya, tuzluk... Yani nereye koyarsan orada durur. Bir el gelir, bir yerden alır bir yere koyar. Tuzluk gibi bunların sesi çıkmaz. İradeleri yoktur, talimat alır, emir alır, öyle hareket ederler. 17 Aralık darbesi eğer başarıya ulaşsaydı, eğer biz dik durmasaydık bu tuzluklar gidecek, yeni bir parti kuracak ya da AK Parti'yi bölecek, Türkiye'yi istedikleri gibi tanzim edeceklerdi. İşte biz buna izin vermedik. Bu süreçte ak ile kara ortaya çıktı.
 
MHP VE CHP İRADESİNİ EMANETE VERMİŞ
 
Bu CHP, bu MHP iradelerini, emanete vermiş durumdalar, kiraya vermiş durumdalar. Paralel örgüt elindeki ses ve görüntü kayıtlarıyla MHP ve CHP'yi teslim almış durumda. MHP ve CHP kendi iradesiyle haraket etmiyor, kendi iradesiyle politika belirlemiyor.
 
SİZE KARGALAR BİLE GÜLER
 
Kalkmışlar, Cumhurbaşkanı onaylamadan, Meclis'ten geçmiş bir yasayı, Anayasa Mahkemesine götürüyorlar. Bu ne cehalet... Cumhurbaşkanı'nın onaylamadığı yasayı, Anayasa Mahkemesine götürürseniz, kargalar bile size güler. Nitekim güldüler
 
CEMAATE TESBİH GÖNDERMESİ
 
Başbakan Erdoğan, kendisi ve AK Parti aleyhine dağıtılan broşürlerle  ilgili, "Benim onların birçok toplantılarında, onların başarılarına yönelik  kullandığım ifadeleri 'nereden nereye' diye vermişler. Ben de söylüyorum nereden  nereye? Sizlere bu ülkede verdiğim hizmeti nereye koyacaksınız? Sizin başınızdaki  liderinizin bana göndermiş olduğu methiye dolu kitapları nereye koyacaksınız? İş  adamlarına tesbihler gönderdiği gibi bana gönderdiği tespihleri de iade etmemi  bekliyorsanız, onları da iade ederim" dedi.