AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya'nın ablaları varmış, işte bizim ablalarımız da burada, abileri varmış, bizim abilerimiz de burada, gençleri varmış, bizim gençler de burada ve durmak yok, durmayacağız" dedi.

Erdoğan, partisince Avcılar'da gerçekleştirilen mitingde alandaki coşku üzerine, "Avcılar, bu ne hal Avcılar... Bu ne muhabbet Avcılar. Rabbim muhabbetinizi daim etsin. Kardeşliğimizi daim etsin. Bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk" diyerek sözlerine başladı.

Nereye giderlerse coşkunun hep aynı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün Büyükçekmece böyle, Beylikdüzü'ne geldik böyle, Avcılar'a geldik böyle ve inanın 18 vilayete gittim hep böyle, hep böyle... Görüyorum ki Avcılar da artık yerel yönetimde değişim kararını vermiş, öyle mi? Öyleyse şurada bugünü bir kenara koyarsak 21 gün var. 21 gün gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Pensilvanya'nın ablaları varmış, işte bizim ablalarımız da burada, abileri varmış, bizim abilerimiz de burada, gençleri varmış, bizim gençler de burada ve durmak yok, durmayacağız. Şöyle bir göreyim yakın ışıkları, maşallah maşallah AK Parti'nin işte ampulleri ile aydınlanıyor her yer, Türkiye aydınlanıyor."

Erdoğan, Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" diyerek yola çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Gideceğiz gündüz gece... Biliyorsunuz bu seçim bir başka, biz bu seçimde sadece bir belediye başkanı seçimi yapmıyoruz, bu seçimde aslında adeta bir genel seçimi yaşıyoruz. Şimdi birileri hesap yapıyor, 'AK Parti'yi yüzde 35'in altına nasıl düşürürüz?' 17 Aralık'ta 'bir darbe yapalım' dediler, tutmadı. 25 Aralık'ta 'yapalım' dediler, o da tutmadı. 'O zaman ocakta yapalım' dediler, o da tutmadı. Şimdi rüyada bir hesap daha yaptılar. Biliyorsunuz bunların tweetleri filan var ya 'iki katına artırın' filan dediler. Şimdi 'tweetleri iki katına artırın' dediler. Sordular Pensilvanya'ya, 'evet doğrudur, artırın'. Ya Peygamberimizin işi gücü yok da sizin tweetlerinizle mi uğraşacak. Bu ne inançtır, böyle bir şey olabilir mi?"

"Bu çirkin oyunu 30 Mart akşamı hep birlikte bozacağız"

Erdoğan, "Bu çirkin oyunu 30 Mart akşamı hep birlikte bozacağız. Bu defa görüyorum çok farklı bozacağız, buradan çok enteresan kişiler ders alacak" diye konuştu.

Erdoğan, alandakilerin, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diye bağırmaları üzerine ise "Yoksa farklı bir şey düşünüyor musunuz? Biz Allah'tan başka kimsenin karşısında eğilmeyiz. Bizim rükuda eğilmemizden başka hiçbir eğilme olamaz. Öyle bunların alışageldiği tiplerden değiliz biz ve bizim bu yolculuğumuz bugüne kadar hep böyle geldi, böyle gidecek" dedi.

Yola çıkarken "eğitim, sağlık, adalet ve emniyet" dediklerini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rabia... Ama bir şey daha söyledik; tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Rabia... Niye tek millet? Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla, Pomağıyla biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz ve biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Parasından, pulundan, makamından dolayı değil. Ey Avcılar ne olacak ya bir gün gelecek ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Benim boy 1.85, dolayısıyla 2 metreküplük bir mezara beni de gömecekler. Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, başbakan olsan ne yazar, trilyoner olsan ne yazar. Gelecekler, seni de o kabire koyacaklar. Hocaefendi kabre gelmeden önce musallanın önünde ne diyecek? 'Er kişi niyetine' diyecek, 'cumhurbaşkanı niyetine' demeyecek, 'başbakan niyetine' demeyecek, 'filanca zengin niyetine' demeyecek, 'er kişi niyetine, hatun kişi niyetine' diyecek. Ondan sonra gelecekler mezara gömecekler, ondan sonra da eyvallah."

Erdoğan, "Şuna dikkat edelim, biz birer faniyiz. Birer fani olarak kimse kibretmesin, kimse gururlanmasın, kibir de gurur da sadece mutlak yaratıcı olan Allah'a aittir. Onun için bu yolda çok bizi tökezletmeye gayret edenler oldu ama hamdolsun hepsi aşıldı, aşılıyor. Önümüze birçok şeyler attılar ama engelleyemediler. Bizler bu yolda emin adımlarla yürüdük, bundan sonra da öyle yürüyeceğiz. Bunları biliniz, bunlara asla prim vermeyiniz" diye konuştu.