Başbakan Erdoğan, Şili'den yurda döndü. Başbakan Erdoğan, Şili'den Türkiye'ye dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmeden hemen önce, uçakta teşekkür konuşması yaptı.

Erdoğan, ''Son attığımız adımlar, son aldığımız kararların da ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi. İsrail'in Türk yardım gemisine uluslararası sularda saldırması ile ilgili Erdoğan, her şeyi açıklayamayacaklarını ve yol haritalarının belli olduğunu söyledi. Uçağı Ankara'ya inen Erdoğan'ın saat 11.30'da AK Parti'nin TBMM Grubu toplantısında konuşması bekleniyor. '

'SON ATTIĞIMIZ ADIMLAR, SON ALDIĞIMIZ KARARLARIN DA ÜLKEMİZ İÇİN, MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM''

Gösterdikleri anlayış için iş adamlarına şahsı ve bakan arkadaşları adına teşekkür eden Erdoğan, iş adamlarına gerek işlerinde gerekse özel hayatlarında başarılar diledi. Başbakan Erdoğan, ''Şüphesiz ki bu yolculuğumuzu birlikte, kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Son attığımız adımlar, son aldığımız kararların da ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi. ERDOĞAN ANKARA'DA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY'ye ait 'Anadolu' uçağı ile Ankara'ya geldi. Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile diğer yetkililer karşıladı. Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile çok sayıda iş adamı ve basın mensubu da Ankara'ya geldi. Öte yandan, Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı Büyük VIP Salonu'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile yaklaşık 15 dakika süren toplantı yaptı.