Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne çıkmaya hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan, son kez milletvekilleri ile bir araya gelişinde 20 dakikalık konuşmasında, milletvekillerine nasihat verdi uyardı, hellallık istedi.

Bazı milletvekillerinin Abdullah Gül'e yönelik sözlerine vurgu yaparak Gül'ün ismini vermeden Gül'e yönelik sözlere sert çıktı ver uyararak şöyle dediği öğrenildi:

"Allah Aşkına birbirinize girmeyin. Twitter denilen o sosyal medyadan birbirinize hakaret ediyorsunuz. İncitiyorsunuz. Siz neyin hesabını soruyorsunuz" dedi.

Yeni başbakanla ilgili tek isim istedi. "Benim de elbette bir fikrim var ama sizin görüşleriniz de önemli" diye konuştu.

Erdoğan önceki akşam bundan sonra yola devam edecek yeni başbakan için son istişarelerini yaptı. toplantıda milletvekillerine birer form dağıtıldı. "Kimi başbakan olarak görmek istiyorsunuz" şeklinde tek soruluk formlar doldurularak zarflara konuldu. Başbakan bu toplantıda isim vermedi ancak, kendi kafasında da bir ismin şekillendiğini anlattı.

Erdoğan, milletvekillerine dağıtılan formlarda bundan sonra AK Parti'nin genel başkanı ve başbakanın aynı kişi olacağının bir kez daha altını çizdi. Kriterleri sıraladı ve milletvekillerinden kendilerine dağıtılan formlara bir tek kişinin ismini yazmaranı istedi. Erdoğan, "Elbette benim kafamda da şekillenmiş bir isim var ancak, sizin görüşleriniz de çok önemli. Sizin görüşlerinizden sonra o isim daha da şekillenecek" dediği kaydedildi.