Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 11. Olağan Kongresinde mevcut başkan Talat Şeker güven tazeledi.

Divan başkanlığını MYK Üyesi Erkan Haberal’ın yaptığı kongrede başkanlık için Mevcut Başkan Talat Şeker ile Sertan Kuzu yarıştı. MYK Üyesi Erkan Haberal, kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Haberal, “Arsızların dört döndüğü bu ülkede milliyetçi olmak çok zor. Ütüne basarsanız vatan hainlerinin dört döndüğü bu memlekette, Türk Milliyetçisi olmak, MHP'li olmak hepsinden de zor. Bu kadar zorluklar içinde yetişmiş, Türk ülkücüsü olmuş siz değerli arkadaşlarımın, büyüklerimin, kardeşlerimin Türk gururu, Türklük coşkusu, Türk milliyetçiliği ile yetinmeyip elini taşın altına koyması, kendisini görevli hissetmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Hiçbir ülkücü diğer parti mensupları gibi bizim gözümüzde değildir. Diğer hareketlere bulaşanları bizim tasvip etmemiz mümkün değil” dedi.

'ÜLKÜCÜ OLDUĞUM İÇİN İŞTEN ATILDIM'

Kongre adaylarından Sertan Kuzu ise konuşmasında 13 yaşında girdiği Ülkücü camianın her kademesinde onurlu bir şekilde görev yaptığını söyledi. Konuşmasında üniversite yıllarında bölücü örgüt mensuplarına karşı verdiği mücadele sırasında ellerine kelepçe takıldığını kaydeden Kuzu, Ülkücü olduğu için işten atıldığını belirtti. Kuzu, 30 Mart seçimlerinde belediye ve il genel meclisi için aday olmasına rağmen kendisine onay verilmediğini vurguladı.

Mevcut Başkan ve başkan adayı Talat Şeker ise konuşmasında 30 Mart Yerel Seçimlerinde alınan sonuçların Milliyetçi Hareket Partisi'ne ivme kazandığını vurgulayarak, “Ereğli siyasetinde artık Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar olabileceğini bir işaretidir. Önümüzde ki seçimlerde bu başarıyı arttıracağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kongrede mevcut başkan Talat Şeker 182 oy alarak güven tazelerken, diğer başkan adayı Sertan Kuzu 130 oyda kaldı. Kullanılan toplam 313 oydan biri ise geçersiz sayıldı.