Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulucami ve çevresinde devam eden kamulaştırmaların AKP tarafından engellendiğini söyledi. Ergün, bölgede 30 yıldır devam eden gecekondu meselesinin çözümü noktasında engellendiklerini, siyasi düşüncelerin, hizmetin önüne geçtiğini iddia etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısında, Ulucami ve Çevresi Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı ile ilgili madde tartışmalara sebep oldu. Konuyla ilgili söz alan AKP Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, Büyükşehir Belediyesi’nin Kırmızı Köprü'den Ulucami’ye kadar olan kısımda güzel hizmetlere imza attığını belirterek, “Ancak seçim atmosferine girilen bir dönemi yaşıyoruz. Biz bu bölgede yaşayan insanlarımızın tedirgin olmaması ve tedirginliği ortadan kaldırmak adına burada bu çalışmaların yapılmaması noktasında bir rapor hazırladık. Bu raporun onaylanmasını teklif ediyoruz.” dedi. İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Palabıyık da bölgede deprem riski taşıyan konutlar olduğunu ifade ederek, “Bölgede halkımız, uçurum kenarında yaşıyor. Bu, vatandaşlarımız için tehlike arz eden bir konu. Bunun yanısıra bölgenin tarihi yapısının da ön plana çıkarılması konusu var. Burada herkes elini taşın altına koymalı. Ulucami bölgesini yeşil alan ve rekreasyon alanına dönüştürüp halkımızın hizmetine açabilirsek, şehrimizin panoraması değişir.” diye konuştu.

Başkanı Ergün ise Ulucami bölgesinde ilk etapta yedi adanın yeşil alan ve rekreasyon alanına dönüştürülmesi konusunun gündemde olduğunu söyledi. Komisyonda oralara bir katlı, iki katlı villa olması kararlarının alındığını dile getiren Ergün, “Burası Manisa’nın olmazsa olmasıdır. Komisyon Başkanı Can Mercül, 'Gecekondular devam etsin, bir katlı iki katlı villalar olsun.' şeklinde görüş vermiş. Manisa’nın olmazsa olması olarak gördüğümüz, 30 yıldır gelen bu mevcut yapının aynı şekilde kalmasını savunuyorsanız, bunun üzerine bir şey demiyorum.” dedi. Bölgede 174 evin kamulaştırmasını başlattıklarını aktaran Ergün, “Ancak bu evlerden 115 tanesiyle ilgili davalar halen devam ediyor. Eğer burada yürütülen çalışmalara ret veriyorsanız, bu davalar bir üç yıl daha devam eder, bunun farkında değilsiniz. Siyasi düşünceniz, hizmetin önüne geçiyor. Siyasi düşünüyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. 'Bize oy vermezler' diye korkuyorsunuz. Manisa’nın önünü kesiyorsunuz. Projelerin önüne engel oluyorsunuz. Halkımız bunu bilsin ve görsün. Bir gün önce 'evet' dediğinize, ertesi gün 'hayır' diyorsunuz. Bundan sonra sizin verdiğiniz sözlere inanmayız.” diye konuştu. Daha sonra ilgili madde oylandı ve AKP grubunun oylarıyla bölgede yürütülen çalışmalar reddedildi.