Perşembe günü Belçika’nın doğusunda başlatılan terörle mücadele operasyonunda ülke genelinde 13 kişinin yakalandığı açıklandı.

Brüksel Federal Savcılık binasında gerçekleşen basın toplantısına basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Uluslararası basınında katıldığı toplantıda Savcı Eric Van der Sypt önemli açıklamalarda bulundu. Belçika’nın değişik yerlerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştiğini söyleyen Savcı Van der Sypt, toplam 12 eve baskınlar yapıldığını ifade etti.

Savcı Sypt, “Brüksel’in yakınında bulunan Molenbeek kentinde 6 eve baskın düzenlenirken, ülkenin doğusunda bulunan Verviers şehrinde ise iki tane eve baskın yapıldı. Bunların dışında; Anderlecht, Brüksel, Sint Agatha Berchem ve Liederkerke’de de ev baskınları oldu.’’ dedi. Toplamda 13 kişinin tutuklandığını söyleyen Sypt, ülke genelinde terörle mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Belçika’nın değişik yerlerinde yapılan aramalarda yakalanan 13 kişiden 9’ı Molenbeek’ten, 2’si Brüksel’den diğer iki kişinin ise Verviers ve Sint Agathe Berchem bölgesinden olduğu açıklandı. Toplantıda Savcı Sypt’e yakalanan teröristlerin kimlikleri soruldu. Savcı bu konu hakkında bilgi vermek istemedi.

Savcı, Belçika genelinde yapılan aramalar neticesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini de dile getirdi. Silahların dördünün ağır otomatik silah (AK-47) olduğu bilgisini veren savcı, ev aramalarında; polis üniformaları, çeşitli telefonlar, radyo aletleri, sahte evraklar ve yüksek miktar para ele geçirildiğini açıkladı.

Belçika’daki operasyonlara paralel olarak Fransa’da da iki kişi Belçika’da tutuklanan terör şüphelileriyle bağlantıları olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Savcılık Paris saldırılarıyla bağlantısı ile alakalı kesin bir bilgi olmadığını söyledi.

Dün Belçika polisine saldırı düzenleme hazırlığında olan ve çatışmada ölen teröristlerin kimlikleri ise hâlâ araştırılıyor.