Erkoç, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında 2014'ün tüm Türkiye'ye ve Kahramanmaraş'a, barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu. 

Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bıraktıklarını belirten Erkoç, “Büyükşehir belediyesi olmanın getirdiği yeni imkanları, yıllardır milletimize hizmet yolunda sarf ettiğimiz alın terimiz ve tecrübemizle harmanlayarak saygı değer hemşehrilerimizin beğenisine sunacağız . Yeni umutlar ve heyecanlarla 2014'ü karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 2014 yılının Kahramanmaraş için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Erkoç, mesajında şu düşüncelere yer verdi: 

"Gücünü milletinden alan 11 yıllık AK Parti İktidarının Büyük Şehir statüsünü şehrimize kazandırdığı bu yıl, inşallah milletimiz için büyük başarıları beraberinde getirecektir.

 “Geçmişin muhasebesini yaparak yeni bir yıla giriyoruz. 2014 özellikle Kahramanmaraş'ımız için ayrı bir önem taşıyor. Tüm hemşehrilerimizin yıllardır özlemi olan büyükşehir hayali 30 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçeğe dönüşüyor.  İnşallah; hükümetimizin verdiği ve bundan sonra vereceği desteklerle el birliği, gönül birliği yaptığımız vatandaşlarımızla, toplumun tüm kesimleriyle tam bir birliktelik içerisinde Kahramanmaraş'ımızı daha aydınlık yarınlara taşıyacağız. Aynı zamanda bugünün Mekke'nin Fethinin yıldönümü olması hasebiyle, memleketimizin kardeşlik ikliminin pekişmesine, gönüllerin Fethinin devamına kapı aralamasını Cenabı Hak'tan Niyaz ediyorum.  Bu vesile ile Tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar, 

Kahramanmaraş'ımızı büyük projelerle tanıştıracağımız bir dönemin başlangıcı olan 2014 yılının, kardeşliğimizin güç kazandığı, kardeşliğimize kast edenlerin kaybettiği, devletimize, milletimize, şehrimize ve tüm insanlığa, barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.