AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, faiz lobisi tarafından sömürülen Türkiye'nin artık, Birleşmiş Milletler'de (BM) adaleti haykıran bir seviyeye geldiğini, bu gelişim nedeniyle de "Büyük Türkiye" olgusundan rahatsızlıkların bulunduğunu belirtti.

Erkoç, BBP eski İl Başkanı Bekir Kılıç tarafından Doğukent Mahallesi'nde bir düğün salonunda yaptığı düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çocuk yaşlarda başladığı memlekete hizmet heyecanının AK Parti ile gerçeğe dönüştüğünü belirtti.

Ustasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydeden Erkoç, rutin işleri hizmet diye vatandaşın önüne getirmeden dev projelerle kenti Türkiye'nin incisi yapmak istediğini belirterek, şunları söyledi: "Türkiye'yi faizciler sömürmekteydi artık ülkemiz sağlam temeller üzerine oturdu. Nerden nereye, artık kapısında beklediğimiz IMF'e 5 milyor dolar verebilecek duruma geldik. Ülkemizde yapılanlar unutulmamalıdır. Faiz lobisi tarafından sömürülen Türkiye artık, BM'de adaleti haykıran bir seviyeye gelmiştir. Bu vefakar halkımızın sayesinde olmuştur. Bu halkın güvendiği dünya lideri ustamız Recep Tayyip Erdoğan tarafından olmuştur. Sizler dualarınızla bu hareketi zirveye taşıdınız. Sizlere biz ne yapsak az. 5 yılda Kahramanmaraş'ın tüm çehresini değiştireceğiz. Bunun için içimizde enerjimiz var, ufkumuz var. Arkamızda hükümetimiz var. Tecrübe paylaşımımız var. Hep birlikte omuz omuza vererek başarmamak için hiçbir bahane yok."

Kentin tarihi, doğası, kültür ve bir çok özelliğiyle özel bir şehir olduğunu dile getiren Erkoç, yetimin hakkını koruyup hizmete dönüştüren Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencisi olarak, Kahramanmaraş olarak ta büyük Türkiye yürüyüşüne devam edeceklerini kaydetti.

Sıkışık olan kent ulaşımı ve kentsel dönüşüm konuları başta olmak üzere bir çok projeyle Kahramanmaraş'a hizmet etmek için bir yola çıktıklarını aktaran Erkoç, "Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşümü çok hızlı bir şekilde başlatacağız. Şimdi Hacı Bayram Veli ve Gayberli Mahalleri'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ayırdığı bir bütçeyle, 3 bin civarında evimizi istimlak ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmalara devam edeceğiz. Kentsel dönüşümü ve ulaşımı birlikte çözeceğiz. İlçelerle ulaşım problemimiz var ve çok uzak. İnşallah bunlarla ilgili de alternatif yol projelerimiz var. Bunları da en hızlı ve kısa sürede yapacağız. Raylı sistemle ilgili çalışma yapmıştı, yeni dönemde bunlara da ağırlık vereceğiz" ifadesini kullandı.

BBP eski İl Başkanı Bekir Kılıç ise günün birlik olma günü olduğunu söyledi.

Bu ülke üzerinde "pembe" hayaller kuranların bu rüyalarını kabusa çevirmenin vaktinin geldiğini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu: "O yüzden bugün birlikteyiz, o yüzden Fatih Mehmet Erkoç'la birlikteyiz, o yüzden AK Parti'deyiz. Yüz yıllardır kendilerince bu ülkeyi karıştırmak için pembe hayaller kuranlar var. Ama bu millet onların pembe hayallerini 30 Mart'ta kabusa çevirecek. Bu sizlerin sayesinde olacak. Sizlerle birlikte daha önce nasıl mücadele ettiysek, nasıl kardeşlik hukuku içerisinde çalıştıysak, bundan sonra da sizleri desteklemek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Sizler de bizimle olmaya var mısınız?. Başbakanımız son günlerde bu süreci 'İstiklal Mücadelesi' olarak değerlendiriyor. O yüzden birlik zamanı diyoruz, büyük Türk milleti sayesinde olacak. İnşallah bu yolda hep beraber yürüyelim. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde de yeni bir vizyonla, yeni bir ekiple gelen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Fatih Mehmet Erkoç'un başarısı için uğraşalım."

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eken, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.