Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Tesisleri'nde iftar yemeği için kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin ardından ülkedeki istikrarın bozulmaması için AK Parti kadrolarının her türlü gayreti göstereceğini belirtti.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kurmak için her türlü çabayı gösterdiğini ifade eden Erkoç, şunları kaydetti:

“Milletimiz seçimini yaptı, bir karar verdi. Şuanda da sayın genel başkanımız ve Başbakanımız bu seçimlerin galibi olarak hükümeti kurmakla görevlendirilecek inşallah. Sayın Başbakanımız, milletimizin vermiş olduğu karara saygı duyarak bunun gereğini yerine getirmenin gayreti içerisindeler. Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı seçiminin ardından hükümeti kurmakla görevlendirildiğinde yoğun bir çaba içerisinde girecektir. AK Parti gerçekten bu aziz milletin geleceği için her türlü gayret, çaba ve fedakarlığı yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Bugün huzur ve istikrar ortamının düzgün bir şekilde devam etmesi için sayın Başbakanımız çok kararlı bir duruş sergilemekte. Yani, Türkiye’de bir belirsizliğe izin vermemekte."