AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, "Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkıp her yönüyle Kahramanmaraş'ı güçlü Türkiye'nin incisi yapmak istiyoruz" dedi.

Erkoç, Kervanhan'da kentteki gazetecilerle sohbet ortamında bir araya gelerek, sorularını cevaplandırdı.

Basın mensuplarını yol arkadaşı olarak nitelendiren Erkoç, "AK Parti kurulduğu günden beri hep beraber yağmur çamur gece gündüz demeden hep beraber koşuşturuyoruz. Basın mensupları çok zor şartlarda tarihi bir görevi yerine getiriyor. Basın mensuplarıyla beraber yürüyüp geleceği inşaa edeceğiz" dedi.

- "Bütün ilçelerimizle birlikte Kahramanmaraşız"

AK Parti'deki siyasi hayatına 2001 yılında başladığını hatırlatan Erkoç, AK kadrolar olarak "atiyi mazi üzerine inşaa etme" düşüncesiyle milletten aldıkları güç ve ruhla AK Parti olarak bugünlere geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Gezen bir siyasetçi olarak gözlemlerime göre Kahramanmaraş'ın her tarafında bir sevinç var. Yeni bir heyecan oluşturduk. Bu bizler içinde sevindirici bir olay. Yaşadığım bu şehirde hayallerim oldu. İnşallah bu şehirdeki hizmet hayallerimizi gerçekleştirmek için önemli ve ağır bir göreve talip olduk. Tabi Kahramanmaraşımızın için büyükşehir milattır. Bizm bütün ilçelerimizle birlikte Kahramanmaraşız. Büşükşehir statüsünün bütün ilçeleri kapsaması bizim için ayrı bir avantaj oldu. İlimizin topyekün kalkınıp sinerji oluşturması kentin her köşesindeki insanımızın enerjisini omuz omuza verip Kahramanmaraş ismini yüceltmek için çalışacağız."

- Kahramanmaraş'a "bakanlık" kuruluyor

Birlikte hareket etmenin gücünü AK Parti Teşkilatı olarak alınan derecelerle yaşadıklarını aktaran Erkoç, büyükşehir statüsüyle Kahramanmaraş'a adeta bir bakanlık kurulduğunu, bütün birimleriyle üst düzey bürokratların Kahramanmaraş'a atanacağını ve kentin yeniden hayal edileceğini belirtti.

Erkoç, 2001 yılında kaos ve kargaşa ortamının hakim olduğunu, istikrarsızlığın tüm ülkeyi sarstığı ve adeta ülkenin uçuruma gittiği bir dönemde Başbakan Erdoğan tarafından AK Parti'nin kurulmasıyla millete hizmet için yola çıktıklarını ifade etti.

AK iktidarın Türkiye'yi hizmetleriyle dünyada kendini ispatladığını dile getiren Erkoç, AK Parti'nin bir neferi olarak büyükşehir statüsüne kavuşan kentin belediye başkanlığı için aday olduğunu ve belediyeciliğin de kutsal bir görev olduğuna inandığını söyledi.

- İstişareye dayalı yönetim

Kent insanını huzurlu ve mutlu yaşatmak, o bölgenin yaşam kalitesini yükseltmenin belediye başkanlarına nasip olan şeyler olduğunu belirten Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de ölümden sonra hayırla yadedilme duygusuyla belediye başkanlığı görevine talip olduk. Siyaset hayatımızda kendimizi hep milletin hizmetine adadık. Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkıp her yönüyle Kahramanmaraş'ı güçlü Türkiye'nin incisi yapmak istiyoruz. Biz büyükşehir fırsatıyla kaybettiğimiz yılları çok hızla telafi etmemiz gerekiyor. İstişareye dayalı yönetim onlayışıyla çok güçlü bir kadro kurarak Kahramanmaraş'a önemli kazanımlar sağlayacağız. Bizim hedefimiz Kahramanmaraş'ı her noktasıyla Türkiye'nin en yaşanabilir kenti haline getirmektir."

Başta kentsel dönüşüm olmak üzere şehir içi ve şehirler arası ulaşım, doğal, termal ve kış olmak üzere turizm, sanayi, eğitim, spor ve sosyal projelerle Kahramanmaraş'ın güzel insanlarının her türlü derdiyle ve her sorunuyla ilgileneceklerini vurgulayan Erkoç, her alanda Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin en yaşanabilir bir kenti haline getirecekelerini ifade etti.

Önümüzdeki günlerde yapacağı basın toplantısıyla dev projelerini açıklayacağına dikkati çeken Erkoç, "Bu projelere günü birlik değil, eskiden beri hayalini kurduğumuz projeler olacak. Yeni bir 'şehr'ül emin' nasıl olacaksa biz de öyle olacağız. Biz Kahramanmaraş'ı güçlü Türkiye'nin incisi yapmak istiyoruz. Biz bu şehrinde bunu hakettiğine inanıyoruz.Tek amacımız var bu inci şehri inşaa etmektir. Tek hayalimiz yapılması hayal edilen işleri gerçeğe dönüştürmektir. Buna kenetlenmiş durumdayız" şeklinde konuştu.