Özbolat, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ekonomik gelişme gösterdiği her dönemde ya bir ''felaketle'' ya da ''darbelerle'' karşılaştığını savundu.
     ''12 Eylül darbesine giden en önemli kilometre taşlarından birisi Maraş'ta döşenmiştir'' diyen Özbolat, şunları kaydetti:
     ''Bir 'CIA' ajanının anılarından da okuyoruz ki, ne yazık ki Maraş'ta o bildiğimiz olayların olması için uzun bir gayret göstermiş. Olayların içerisinde Türkiye derin devletinin de olduğunu hepimiz Ecevit'in ölmeden önce yaptığı açıklamalardan öğrendik. Ölü sayısı gerçekten spekülatif bir konu. Ölü sayısı gerçekten devletin ilan ettiğinin çok üzerinde. Bunu devlet vatandaşlarından niye gizliyor bilmiyorum ama depremde ölen insan sayısı da çok fazlaydı, ama devlet 17 bin deyip geçiştirmişti.''
     Türkiye'nin bir daha karanlık örgütlerin esiri olmaması gerektiğinin altını çizen Özbolat, ''Hükümet, karanlık güçlerin ortaya çıkartılması noktasında bir takım adımlar attı. Eğer derin örgütleri ortaya çıkartsaydık Kahramanmaraş, Sivas ve Malatya'da yaşanan olaylar olmayacaktı. Kardeşin kardeşe düşman edildiği bir başka yapı olamaz'' ifadelerini kullandı.
     Tiyatro oyuncusu Levent Kırca'nın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerinin hatırlatılması üzerine Özbolat, ''Sayın Kılıçdaroğlu eleştirilerden kaçınacak, gocunacak bir insan değil. Sayın Levent Kırca Türkiye'nin saygın sanatçılarından birisi. O'nun söylediği şeyleri de dikkate alırız'' dedi.
     Özbolat, iftira niteliği taşımayan bütün eleştirilere saygı duyduklarını kaydetti.
     Basın toplantısına CHP İl Başkanı Esat Şengül ile parti yöneticileri de katıldı.