Daha önce Maraş biberine sahip çıktığı için K.Maraşlıların tepkisini çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu defa da biber ve üzümün en iyisi bizde dedi. Şahin'in bu sözlerine Kahramanmaraş'tan nasıl cevap verileceği merak konusu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen arpa, buğday ve mercimek tohumu dağıtım töreninde şunları söyledi:

“İl Tarım ve Orman Müdürümüzle aşılama süt yemi dağıttık. Küçük baş hayvancılığı canlandırmamız lazım. Başkanım ne kadar su o kadar süt. Meralara, hayvanın su içmesi için yalak yapılması gerekiyor güneş enerjisi koyacağız, sondaj yapacağız, çıkan sondajla güneş enerjisini ısıtacağız, yalakla hayvan suya kavuşacak. Suya kavuşunca süte kavuşacak.

Ne kadar su o kadar süt. Hanımlarda süt sağa sağa damarlar tıkanmış, süt sağma makinesi dağıtacağız. ‘Hijyen süt mutlu kadın projesi geliştirdik, bu kıymet vermedir. Biz birbirimize önem verirsek Allah da paramızın bereketini verir. Arkadaşlarıma ‘gerekirse bir köprü yapmayalım, ama bu işlere bakalım’ dedim, son aldığımız kararla bu destekleri yaptık. Gaziantep’te süt fazlamız oldu. ‘Anneye süt bebeğe can’ dedik, şehirde; anne ve bebek ölüm oranları yüksek. Gebe bir kadına günde bir bardak ayda 8 litre süt vermemiz lazım.

Gaziantep sütle bu dönemde süt vermeye devam edeceğiz. Süt üreteceksiniz, biz süt dağıtmaya devam edeceğiz. Annelerin duası çocukların duası arkamızda devam edeceğiz. Bizi kim durdurabilir, hangi Fransız tankı bizi durdurabilir. Hangi Amerikan başkanı durdurabilir. Biz böyle safları sıklaştırdıktan sonra önümüzde hiçbir engel tanımayız. Nizip’in fıstığı ve zeytini var, oraya çalışıyoruz. 

Biberin ve üzümün en güzeli İslahiye ve Nurdağı’ndadır. Kahramanmaraş’tan sinirlendiler, biber hasadında İslahiye Nurdağı’na girdin diye. Kahramanmaraş’a gittiğim zaman dedim ki Allah için artık şehir milliyetçiliği bitti. 

Hep birlikte biberi nasıl üreteceğiz, daha fazla biber nasıl dağıtacağız. Bu biberi nasıl daha çok tanıtacağız. Artık bölgesel kalkınma var. GastroAntep’e 40 ülke geldi. Dibinde büyük bir kaos var. Bir taraftan 150 fabrika bitiriyorsun. Biz size güveniyoruz. Siz arkamızda sapa sağlam durmasanız bunları yapamayız. Daha çok üretim, daha çok tanıtalım. Daha çok ihracat daha çok istihdam demek, daha çok huzur daha çok mutluluk demek”