Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında son günlerde Rusya'yla yaşanan krizlerle ilgili önemli açıklamalar yaparken genel başkanlık için aday olan 3 isimden birisi olan Meral Akşener’e de göndermelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olayların üzerine âdete benzin döktüğünü belirten Bahçeli şunları kaydetti: “Rusya Federasyonu, gerginlik politikalarıyla Ortadoğu'ya iyice konuşlanmanın planlarını yapmaktadır.

Rus yönetimi haksızdır

Putin, adeta ateşe benzin dökmektedir. Putin, Türkiye'nin IŞİD'den petrol satın aldığını iddia etmiştir. Erdoğan ise, Putin'e istifa resti çekmiştir. Erdoğan, dış politikada iç politika refleksleri göstermektedir. Rusya yönetimi kesinlikle haksız ve art niyetlidir. Özür ve tazminat dayatması ve ekonomik yaptırımlar skandaldır.

Uluslararası hukuk açısından baktığımızda Türkiye'nin kara, hava ve deniz sınırlarını koruma hakkı vardır. Rus yönetimi kesinlikle haksızdır. Rusya'da iş adamlarımızın gözaltına alınmaları, Türk vatandaşlarının Rusya'da işe alınmalarının yasaklanması, seyahat acentalarının baskı görmesi tehlikeli bir bloklaşmaya işaret etmektedir.

AKP'nin dış politikadaki tüm tasavvur, teklif ve amaçları birer birer buharlaşmıştır. Türkiye'nin etrafı adeta husumet çemberine alınmıştır. Kavgalı olmadığımız, ters düşmediğimiz hiçbir komşu kalmamıştır. Stratejik derinlik stratejik sığlığa, sıfır sorun sırf soruna, çok boyutlu politika söylemi boyutu kalmamış irtifa ve değer kaybına dönüşmüştür.”

“Konu artık milli bir hal almıştır

MHP’nin AKP'nin dış politikadaki açmazlarının farkında olduğunu söyleyen Bahçeli, “Rusya düşen uçağı dert ettiği kadar, şu sorular üzerinde de düşünebilmelidir.

Türkmen Dağı'nda vahşi saldırılara uğrayan Türkmenlerin hak ve hukununu ne yapacağız? Rusya'nın sınırımızda ne işi vardır? Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır? 82 Türkmen kardeşimizin öldürülmesine Putin ne diyecektir? Ukrayna, Gürcistan ve Suriye'de işgal hesabı yapan Putin Türkiye'yi ne zannetmektedir? Türkmenleri hedef alan etnik tasfiye girişimine hiç kimse sessiz kalmayacaktır. İsrail'i kınayan Türkiye'nin soydaşlarımıza destek vermesi sağlanmalıdır. MHP, AKP'nin dış politikadaki açmazlarının farkındadır. Yerimiz Türkiye'nin yanı ve çıkarlarıdır. Konu artık milli bir hal almıştır, milletimizin bekasını tehdit eden bir hale bulunmuştur.

Rusya karşısında yerimiz milletimizin yanıdır” dedi.

“Haritalar yeniden çizilmek isteniyor”

AB'nin Türkiye'ye vaatlerinin bir bedeli olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “İçerisinde YPG'nin de olduğu gruba askeri eğitim verecek olan ABD'li askerlerin Kamışlı'ya ulaştığı herkesin malumudur.

IŞİD marifetiyle Irak ve Suriye haritaları yeniden çizilmek isteniyor. Rusya federasyonu Ortadoğu'dan parça koparmak için pusudadır.  Rusya'nın Suriye'de büyük bir askeri harekât planladığı anlaşılmaktadır.  IŞİD marifetiyle Irak ve Suriye haritaları yeniden belirlenmek üzere masadır.  Rusya, Ortadoğu'dan parsa toplamak için pusudadır.  İstediği gerilim ise kıvama gelmek üzeredir.

Putin, Erdoğan'la görüşmemiştir, bu kendi bileceği iştir. Davutoğlu'nun apar topar Brüksel ziyareti ve vizesi seyahatini kuşkuyla karşılamaktayız. AB'nin Türkiye'ye vaatlerinin bir bedeli vardır. Türkiye'nin toplama kampı haline getirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen'in siyasi figürü iddiası…

Bahçeli, “Şu an 13 arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur. Bunlardan bir tanesinin zaten aday olma imkânı yoktur. Çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtay’dadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımamaktadır.

Bazıları ise, gündeme gelmiştir ve MHP'yi CHP'lileştirme gibi bir kötü alışkanlığı partimize de yaşatmak istemektedir. Bunların içerisinde birisi vardır ki, gelecekte hep beraber göreceksiniz. Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın” diye konuştu.

Bahçeli’nin bu açıklamalarının ardından hareketlenen Ankara kulisleri, Bahçeli'nin Fethullah Gülen'in siyasi figürü diye bahsettiği ismin Meral Akşener olduğunu iddia etti.

Bahçeli, kimi kastetti?

MHP'de şu ana kadar Genel Başkan adayı olarak Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener isimleri öne çıkmıştı.

Bahçeli, 7 Haziran'daki seçimin ardından Meclis Başkanlığı için MHP adayı olarak Meral Akşener'in isminin anılmasından da rahatsız olmuş ve “MHP'de baştan sona hep Meral Akşener, Meral Akşener vardır demek edepsizliktir, partiye hakarettir" ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği koltuğunu da Akşener'den alarak Koray Aydın'a vermişti. O dönemde, Bahçeli'nin Akşener'in isminin cemaate yakın medya tarafından gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyduğu uzun süre konuşulmuştu.

Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinde de Akşener’i MHP listesinden aday göstermemişti.

Ankara kulislerinde gözler, Bahçeli’nin bugün yaptığı konuşmaya çevrildi. Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşma sonrası Fethullah Gülen’in siyasi figürü olarak kastettiği ismin Akşener olduğu iddia edildi.

Sinan Oğan Kararı Yargıtay'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “ihraç edin” talimatına rağmen MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu’nun ihraç etmediği MHP Eski Milletvekili Sinan Oğan, MHP Merkez Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilmişti. Ancak ihraç kararı mahkemeden dönmüştü. MHP yönetimi de, mahkeme kararını Yargıtay'a taşımıştı.