Kılıç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) yapımı tamamlanan spor salonunun açılışında, 11 yıldır iktidarda olduklarını ve bu süre içerisinde "uçan kuşun" hesabının kendilerinden sorulabileceğini belirtti.

Terör meselesinin kendilerinden 20 yıl öncesinde de var olduğunu anımsatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Ondan daha önce de terörü besleyen 100 yıllık sorunlar yumağı vardı. Bizden öncekiler 'böyle gelmiş böyle gider' dedikleri için bu mesele çözüme kavuşmadı. Biz 'böyle gelmiş böyle gider' demiyoruz. Böyle geldi ama 'bizden sonra böyle gitmeyecek' diyoruz. Eğer bu ülkede bizim hükümetimiz varsa, bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık yapıyorsa, bu sorun çözüme kavuşacak. Madem ki gayemiz sizlere terör sorunundan kurtarılmış bir Türkiye bırakmak, o zaman en büyük desteği vermesi gereken sizlersiniz. Artık bu ülkenin gençleri 'acaba sınır karakolunda olur muyum, terörle mücadelede bir kazaya kurbanına gider miyim' kaygısı yaşamamalı."
    
 -"Bu beladan milletimizi kurtaracağız"-
    
"Vatan sana canım feda" diyen bir millet olduklarının altını çizen Kılıç, "Eğer bu ülke için ölmek gerekiyorsa, milletin bayrağı için Türk bayrağı için ölmekten şahadet şerbetini içmekten başka yol yoksa, o gün zaten hepimiz gözü kapalı ölüme gideriz. Ama aklımızla siyasetle, hukukla, demokrasi ile terör meselesini çözüme kavuşturmak mümkünse ki biz çözülebileceğine inanıyoruz, o zamanda bu meseleyi çözmek için bütün imkanları seferber etmek lazım. Allah'ın izniyle bu sorunu çözeceğiz ve üstesinden geleceğiz. Milletimizin desteğiyle bu beladan milletimizi kurtaracağız" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine de seslenen Kılıç, Türkiye Cumhuriyetinin bütün imkanlarını öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için seferber ettiklerini vurguladı.

Kılıç, bu ülkenin sorunlarına duyarlılık göstermeyi bayrağı ve milleti sevmek kadar önemli bir mesele olarak gördüğünü anlattı.
    
-"Gençlerimize terör sorununu çözmüş bir Türkiye bırakmak istiyoruz"-
    
Gençleri ülkenin sorunlarına duyarlı olmaya davet eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Sizin boyunuzu aşan sorunlar bile olsa buna ilgi göstermelisiniz. Çünkü bugün boyunuzu aşan sorunlar sizin gelişen ve büyüyen yapılarınızın karşısında ileride 'devle karıncanın dövüşü' gibi çok ufak sorunlar haline gelecek. Attığımız her adım gençlerimiz için. Çözüm süreci olarak adlandırdığımız süreç de sizin için. Sizlere ekonomik sorunlarını çözmüş bir Türkiye bırakıyoruz. Siyasi sorunlarını çözmüş bir Türkiye bırakıyoruz. İstikrarsızlık meselesini gündemin dışına atmış bir Türkiye bırakıyoruz. Enflasyon meselesini çözmüş borçlarını ödemiş bir Türkiye bırakıyoruz. Gençlerimize terör meselesini de çözmüş bir Türkiye bırakmak istiyoruz."

Kahramanmaraş'taki temasları kapsamında gençlik merkezi temel atma törenine katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada da geçmiş 100 yılını bilmeyen bir nesille gelecek 100 yılı inşa etmenin mümkün olamayacağını belirtti. Kılıç'a konuşmasının ardından bir vatandaş kısbet hediye etti.

Kılıç, daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret etti, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (YURTKUR) yaptırılan bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu inşaat alanında incelemelerde bulundu.