Bakan Kılıç, partisinin il teşkilatınca kentin gençlik ve spor sorunlarının çözümü konusunda düzenlenen ''Ortak Akıl Çalıştayına'' katıldı. 
     Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıç, Kahramanmaraş'ta yatırım programına dahil edilen ve bir çoğunun inşaat çalışmasına başlanan 100 milyon lira değerinde yatırımın bulunduğunu anlattı. 
     Koalisyon dönemlerinde bu hizmetlerin yapılmadığını ifade eden Kılıç, 2002 yılında 23,5 milyar dolar borçla aldıkları Türkiye'de IMF'ye olan borcu sıfırlamak üzere olduklarına vurgu yaptı. 
     Bakan Kılıç, bu borçları kapatırken IMF'ye 5 milyar dolarlık kredi açtıklarını dile getirerek, "Koalisyon dönemlerinde nelerin yaşandığını hatırlayın. Bu gün tek partinin istikrarına dayalı ekonomik istikrar döneminde geldiğimiz duruma bakın. 36 milyar dolar ihracat rakamıyla devraldığımız bir Türkiye vardı, bu gün ihracatımız geçen ay sonu itibariyle 155 milyar dolara ulaştı" diye konuştu. 
     Merez Bankasının söz konusu dönemde 27 milyar dolar döviz ve altın rezervinin bulunduğunu anlatan Kılıç, 1 Mayıs itibariyle döviz ve altın rezervinin 135 milyar dolara ulaştığını kaydetti. 
     Yüzlerce hastane yaparak, yüz binlerce okula derslik açtıklarını belirten Kılıç, "17 bin kilometre duble yol ve otoyol yaptık. Bu hizmetleri neye rağmen başardık, 30 yıldır kesintisiz ve amansız biçimde devam eden terörle mücadelemize rağmen başardık" ifadesini kullandı. 
     
     -Çözüm süreci- 
     
     Bakan Kılıç, Türkiye'nin, yüz milyarlarca dolarının terörle mücadele veya terörün açtığı yaraları sarmak üzere harcamak zorunda kaldığını vurgulayarak, bugün bambaşka bir sürecin içinde olduklarına dikkati çekti. 
     Gençlere terör meselesini çözmüş, sıfırlamış ve terör belasından kurtulmuş bir Türkiye bırakmayı vaat ettiklerine işaret eden Kılıç, bunu yaparken de Kahramanmaraş'ta, Samsun'da, Diyarbakır'da, Hakkari'de ve Yüksekova'da, "tek vatan, tek devlet ve tek bayrak" dediklerini aktardı. 
     "Biz bazıları gibi Hakkari mitinginde Türk bayrağı açmayanlardan değiliz. Türk bayrağının olmadığı hiçbir şey bizim için çözüm değildir" diyen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
     "Milletimizin birliğinin ve dirliğinin, devletimizin uyumunun, 76 milyonun tartışmasız kardeşliğinin mevzubahis edilmediği hiçbir zeminde, olmayız, olamayız. Bugüne kadar da olmadık. 'Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz' Bizim geçmişimiz bellidir. Gelecekte ne yapacağımız da bellidir. Açık olalım samimi davranalım." 
     
     -"Anaların yüreğine yangın düşürmemek fena mı olur"- 
     
     Evladını askere gönderen ailelerin, kaygı içinde olmamaları için bir çalışma içinde olduklarını belirten Kılıç, "Bu kaygıları gidersek kötü mü olur, terörden Türkiye'yi kurtarmak fena mı olur, şehit cenazesi omuzlamamak, anaların yüreğine yangın düşürmemek, babaların vicdanını ezmemek, incitmemek fena mı olur, oradaki aklımızı ve enerjimizi, oradaki kaynaklarımızı alıp topyekun doğusuyla batısıyla kuzeyi ve güneyiyle memleketin baştan başa mamur hale gelmesine harcamak fena mı olur- Bunların hepsi gayet iyi ve güzel kazanımlardır" diye konuştu. 
     Kılıç, terör meselesinin çözülmesi halinde yaptıkları hizmetlerin beş katını gerçekleştireceklerini dile getirerek, "Bu mesele çözülsün Türkiye'yi tutabilene aşk olsun" dedi. 
     Terör sorununa rağmen dünya genelinde herkesle beraber yarıştıklarına vurgu yapan Kılıç, Türkiye'nin ayağına terör prangası olmasına rağmen "kuş gibi hafif" ülkelerden daha hızlı koştuklarını ifade etti. 
     Konuşmaların ardından PTT 1. Lig'e yükselen Faturavizyon Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Feridun Kolat, Bakan Kılıç ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a, takımının formasını hediye etti. 
     Bakan Kılıç, kentteki engelli sporcularla bir süre görüşerek sorunlarını dinledikten sonra, 2005 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Zaman Gazetesi Kahramanmaraş Temsilcisi Ali Çelik'in adının verildiği gençlik merkezinin açılışını yaptı. 
     AK Parti İl Teşkilatını ziyaret ederek partililerle görüşen Kılıç, daha sonra kentten ayrıldı.